Pražský vývojář aplikací Qusion otevře pobočky v Berlíně a v Thajsku

Teprve jednadvacetiletý byznysmen Jiří Diblík před rokem založil digitální laboratoř Qusion a pracuje pro klienty po celém světě. Letos otevře nové pobočky v Berlíně a v Thajsku.



Jiří Diblík - vývojář mobilních aplikací, programátor robotů, autor: Martin Pinkas„Naším hlavním cílem je teď pořádně nastartovat německou pobočku. Dále chceme získat nové programátory v Thajsku. Zahájili jsme partnerský program s univerzitou v thajském Chiang Mai, kde bychom rádi otevřeli centrum pro místní talentované developery,“ popisuje Diblík strategii své firmy pro nejbližší měsíce.

Qusion dokonce přemýšlí i o nových pobočkách v Kuvajtu či Spojených arabských emirátech, zatím je firma úspěšná v Česku, část zakázek sbírá ve Švýcarsku a ve Velké Británii. Přestože plánuje expanzi do světa, Qusion zatím nevyužil žádnou investici.

Qusion se vyznačuje svébytnou firemní kulturou. Veškeré procesy jsou nastavené tak, že kdokoliv může v klidu pracovat a dlouhodobě žít klidně na druhé straně světa. „Dnešní mladá generace nebude chtít sedět v kanceláři od devíti to pěti. Jsem si toho vědom, a proto nastavuji celou firemní kulturu tak, aby naprosto vyhovovala mladé nastupující generaci,” přibližuje zakladatel firmy.

Diblík byl teprve druhým Čechem, který se nechal kvůli podnikání zplnoletnit, a využil tak možností nového občanského zákoníku. Hned v roce 2014 si v 16 letech opatřil živnostenský list a pokračoval v tvorbě mobilních aplikací. Online projektům se dnes jednadvacetiletý Jiří Diblík věnuje už od svých 12 let. Loni založil se společníkem Ondřejem Kopeckým digitální kreativní laboratoř Qusion.

Kromě tvorby aplikací se ale mladý byznysmen Diblík věnuje i robotice. Po celou dobu studia na gymnáziu ve Vysokém Mýtě se zlepšoval v programování robotů, vyhrával robotické soutěže po celém světě.

Převzato z webu Euro.cz. Autor: Jan Novotný, foto: Martin Pinkas.

• Témata: Inovace a startupy

Doporučujeme