Představení strategických oborů českého průmyslu ve video spotech

S cílem zvýšit informovanost potencionálních zahraničních partnerů o možnostech českého průmyslu připravilo Ministerstvo průmyslu a obchodu soubor video spotů zaměřených na šest strategických oborů.



Videospoty nabízí Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) v šesti jazykových mutacích – čeština, angličtina, ruština, němčina, španělština a francouzština u těchto strategických oborů:

  • strojírenství a investiční celky;
  • energetika a elektrotechnika – rozvoj jaderné energetiky a obnovitelné zdroje;
  • automobilový průmysl a dopravní prostředky;
  • letecký průmysl – lehká letadla;
  • rozvoj moderních technologií – nanotechnologie, softwarové systémy;
  • chemie, gumárenství, farmaceutický průmysl a biotechnologie.

Hlavní myšlenkou video spotů je: „Český průmysl nabízí zahraničním partnerům vysoce kvalitní a inovativní produkty.“

Strojírenský průmysl

Česká republika se řadí mezi čtyři největší dodavatele informačních a komunikačních technologií v Evropě přesahující roční zakázky stovek miliard korun.

Energetický průmysl

Česká republika je známá výrobou jak jednotlivých komponentů elektráren tak i celých elektrárenských bloků. Jaderné elektrárny v České republice zajišťují výrobu více než třetiny veškeré elektrické energie v zemi. I díky tomu je Česká republika největším exportérem elektřiny ve střední Evropě.

Doprava

Česká republika patří k zemím světa, které se můžou pochlubit svými vlastními automobilkami, a také výrobou vlaků a tramvají. Ve světě byste jen stěží našli automobil, který by neobsahoval komponenty vyrobené v České republice.

Letecký průmysl

Česká republika je třetím největším výrobcem lehkých a malých sportovních letadel na světě. České letecké firmy dodávají i pro takové giganty jako jsou Sikorsky anebo Boeing.

Nanotechnologie

Česká republika je řazena k absolutní špičce nanotechnologického světa. Do celého světa se vyvážejí české protialergické lůžkoviny, textílie, lékařské pomůcky, nátěry a postřiky odpuzující vodu s čistícími účinky a další.

Gumárenský průmysl

České výrobky z plastů a gumy mají věhlas po celém světě. Gumové a pryžové komponenty většiny automobilů v Evropě prošly českýma rukama.

Doporučujeme