Prezentace českých firem na veletrhu SPS IPC Drives Norimberk 2018 v Německu

Česká oficiální účast na veletrhu, která se uskutečnila ve dnech od 27. do 29. listopadu 2018, se již tradičně konala s podporou Ministerstva průmyslu a obchodu. Díky svému jedinečnému konceptu pokryl veletrh SPS IPC Drives celé spektrum digitální a inteligentní automatizace – od jednoduchých senzorů až po inteligentní řešení.



Veletrh se zaměřil na praktická řešení v konkrétní oblasti podnikání. Na veletrhu jste mohli najít odpověď na specifické otázky v daném oboru, od strojírenství až po IT technologie. Letošní ročník navštívilo téměř 70 000 návštěvníků a účastnilo se jej 1 630 vystavovatelů.

Hlavní důvod návštěvy většiny účastníků ČOÚ byl především kontakt s německými partnery.

„Na veletrh jezdíme již 10 let a pokaždé zde dokážeme navázat nové kontakty, a to nejen z Německa, ale i z jiných zemí jako je dokonce Izrael. Líbí se nám, že veletrh každým rokem roste,“ komentovali účast na veletrhu zástupci firmy ATAS elektromotory Náchod a.s., Josef Šimon a Pavel Krtička.

„Je to úžasné, jsme tu podruhé a lidí je tu opravdu dost! Německý trh je pro nás hrozně zajímavý. Udržujeme tu stávající kontakty, protože B2B jednání se nic nevyrovná, důležitá je samozřejmě i akvizice a získávání nových kontaktů,“ popsal své dojmy ředitel společnosti PSP Pohony a.s. Radek Hošek.

„95 % našich zákazníků je z Německa, proto je tento veletrh pro nás otázkou prestiže,“ sdělil Zděněk Plášek, zástupce společnosti SOPO s.r.o.

Vedle výše jmenovaných firem se ČOÚ dále účastnily společnosti ORBIT MERRET, spol. s.r.o., TG Drivers s.r.o. a EM Brno s.r.o.

Fotografie poskytnuta MPO ČR.

Doporučujeme