Prezentace českých potravinářských firem na veletrhu Saudi Agriculture 2019 v Rijádu

Ve dnech od 20. do 24. října 2019 se pět českých firem (Mach Export, Rajzl Export-Import, Vizard, Viking Mašek a Semix Pluso) prezentovalo na společném českém stánku na největším saúdském veletrhu v oboru zemědělství a potravinářství Saudi Agriculture 2019. Český stánek byl financován z prostředků fondu PROPED a Ministerstva zemědělství ČR.



Český stánek byl jedním z devíti národních pavilonů na veletrhu. Pestrá skladba českých firem umožnila saúdským protějškům ukázat šíři české zemědělské a potravinářské produkce. Prezentována tak byla produkce násadových vajec a jednodenních kuřat (Mach Export), potravinářské přípravky a polotovary (Rajzl Export – Import), cereálie a pekařské potravinářské přípravky (Semix Pluso), technologie potravinářských balících linek (Viking Mašek) a medový dort Medovník (Vizard).

Tři firmy byly zastoupeny osobní přítomností na stánku, firmy Semix Pluso a Viking Mašek byly na stánku přítomny katalogově. Kontakt s případnými zájemci pro ně zprostředkovávala zástupkyně Ministerstva zemědělství ČR Ing. Vladimíra Kantorová. Na stánku byl také po celou dobu trvání veletrhu přítomen obchodní rada velvyslanectví p. Vojtěch Hromek za účelem nejen zprostředkovávání kontaktů s přítomnými firmami, ale také poskytováním informací o dalších českých podnicích ze zemědělského a potravinářského sektoru.

Akce byla efektivní prezentací ČR a českých firem, kdy zúčastněné firmy napřímo jednaly s potenciálními distributory a vznikly první konkrétní návrhy spolupráce. Veletrhu Saudi Agriculture se v letošním roce zúčastnilo více než 380 vystavovatelů ze 38 zemí, navštívilo jej přes 17 000 zástupců obchodní a odborné veřejnosti.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Rijádu (Saúdská Arábie). Autor: Vojtěch Hromek.

• Teritorium: Asie | Saúdská Arábie | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme