Přichází změna obalů maďarských piv

Společně s několika evropskými zeměmi také Asociace maďarských pivovarů Magyar Sörgyárak Szövetsége do roku 2022 zavádí označování složek a výživových hodnot na obalu piv.

Dne 5. září v Bruselu, evropské pivovarnické sdružení The Brewers of Europe, spolu s pivními asociacemi 25 zemí se dobrovolně zavázaly zavést uvedení ingredience a nutriční hodnoty na balení piv do roku 2022. Dokument byl podepsán také Asociací maďarských pivovarů. Významná část pivovarů na maďarském trhu již tyto informace na etiketách uvádí, a to z důvodu transparentnosti a kvality. Celých 85 procent evropských pivovarů také zobrazuje seznam přísad, 60 procent zase kalorií.

Konzumace tohoto nápoje je populární i v Maďarsku, v roce 2017 bylo spotřebováno 6,26 milionu hektolitrů piva. Pět přednáích maďarských pivovarů – Borsodi Sörgyár Kft., Dreher Sörgyárak Zrt., Heineken Hungária Sörgyárak Zrt., Carlsberg Hungary Kft. a Pécsi Sörfőzde Zrt. – v roce 2018 prodaly 6,29 milionu hektolitrů piva.

Zpracoval kolektiv pracovníků kanceláře CzechTrade Budapest. 
Zdroj: https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nagy-valtozas-jon-a-soroknel.691028.html.691028.html?fbclid=IwAR0fktHNfs26M7po1eZRub4xc5U2XjhM-sisPNwjVonjgTawDktlQxxHSq4

• Teritorium: Evropa | Maďarsko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme