Projekty z podnikatelského inkubátoru TC HK zabodovaly v regionálním kole Rozjezdů

První a druhou příčku v regionálním kole soutěže T-Mobile Rozjezdy obsadily projekty z podnikatelského inkubátoru Technologického centra Hradec Králové. Vítězný projekt Snowloq Tomáše Novotného bude reprezentovat Královéhradecký kraj ve finále soutěže. Na druhém místě se umístil František Rouča s projektem Oghma. Do inkubátoru TC HK zároveň v dubnu přibyly celkem čtyři nové podnikatelské záměry.



Projekt Snowloq představuje uzamykatelný stojan na lyže, snowboardy a běžky. Cílí především na majitele skiresortů, ale i návštěvníky a lyžaře, kteří nechtějí nechávat své vybavení neuzamčené a bez dozoru. Oghma se zaměřuje na ochranu informací proti kybernetickému útoku spojenému se ztrátou dat. Projekty zaujaly v regionálním kole soutěže Rozjezdy a obsadily první a druhou příčku. Získají tak finanční podporu i konzultace a další služby pro rozvoj nápadu.

Snowloq i Oghma se dostaly do podnikatelského inkubátoru TC HK, kam v dubnu přibyly i další tři společnosti s inovativními podnikatelskými záměry. Patří mezi ně NiXE Development s produktem iVodoměr, který slouží k chytrému monitorování a vyhodnocování spotřeby energií u bytových a nebytových prostor. Dalším úspěšným projektem je originální bunda pro ženy i muže chránící před řeznými ranami, kterou vyvinula firma CH Protection. Služby inkubátoru využije také NLab, který přichází s originálním řešením kybernetické a informační bezpečnosti pomocí technologie VPN.

„O originální nápady není v Královéhradeckém kraji nouze a velmi nás těší, že právě projekty z našeho inkubátoru v Rozjezdech zabodovaly,“ dodává Ondřej Zezulák, ředitel TC HK. „Věřím, že i tento úspěch bude motivací pro ostatní lidi, kteří uvažují o startu vlastního podnikání.“

Inkubační program Technologického centra Hradec Králové přináší široké možnosti podpory pro začínající firmy z Královéhradeckého kraje. Na Vyklubejtese.cz mohou podnikatelé, kteří mají zájem do inkubátoru vstoupit, vyplnit jednoduchý dotazník, na jehož základě je kontaktuje startupový manager z TC HK. Následné kroky jsou pak uzpůsobeny přesně na míru konkrétním projektům.

Zdroj: Tisková zpráva TC HK

• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme