RHK Brno vybrala nejúspěšnější malé a střední firmy regionu. Vítězem roku 2019 je Areal Slatina

Regionální hospodářská komora Brno vybrala 10 nejúspěšnějších malých a středních firem regionu. Absolutním vítězem se stala akciová společnost Areal Slatina, která nabízí pronájem objektů pro firmy z oborů strojírenství, stavebnictví, vývoje a správy IT technologií či obchodu a služeb.



Odborníci v 15. ročníku soutěže TOP MSP 2019 hodnotili například bonitu firem, jejich finanční zdraví a další odborné kategorie. Vítěze vyhlásili ve čtvrtek 7. listopadu v Brně.

Soutěž TOP MSP 2010 je určena malým a středním firmám, které jsou zásadní silou každé zdravé ekonomiky a které zároveň v ostatních vyhlašovaných soutěžích jen stěží uspějí v konkurenci velkých firem. „V letošním roce bylo do soutěže nominováno celkem 339 firem. Po veřejném hlasování zůstalo 53 firem s nejvyšším počtem hlasů,“ uvedl ředitel Regionální hospodářské komory Brno Čeněk Absolon.

Firmy, které se dostaly do užšího výběru, pak byly posuzovány podle několika kritérií: veřejné hlasování, bonita firmy, hodnocení dynamiky růstu firem, hodnocení finančního zdraví firem a hodnocení využití potenciálu zaměstnanců firmy. „Součtem pořadí v jednotlivých oblastech pak bylo stanoveno konečné pořadí hodnocených firem a vyhlášena desítka nejlepších podniků,“ doplnil Čeněk Absolon.

Absolutní vítěz Areal Slatina je členem RHK Brno od roku 2016 a v největší průmyslové zóně města Brna poskytuje pronájem kanceláří, skladů a venkovních ploch. V areálu se nachází 90 tisíc m2 nízkoenergetických kanceláří třídy A, 5 tisíc parkovacích stání, centrum služeb o výměře 14 tisíc m2 s restaurací, sportovním zázemím, showroomy či pracovištěm lékařů a také business hotel. Provoz první budovy byl zahájen v roce 2016.

„Vítězství v TOP MSP 2019 je oceněním práce celého týmu Areal Slatina a potvrzením správného směru našeho přístupu k řešení celé řady výzev, se kterými se při pronajímání ekologických a energeticky úsporných novostaveb administrativních objektů třídy A setkáváme. Soutěž pořádána RHK Brno je krásným zážitkem s vyvrcholením na dynamické akci v režii pana Čeňka Absolona. Věříme, že nám účast v projektu RHK přinese nové příležitosti pro další růst,“ komentoval obchodní ředitel firmy Josef Hrachovský.

Na druhém místě skončila stejně jako v loňském roce Neovize Brno, která patří mezi největší oční mikrochirurgická zařízení v Brně. Poskytuje komplexní a vysoce kvalitní chirurgickou léčbu očních vad a onemocnění. Ročně provádí v Jihomoravském kraji více než 5 tisíc očních operací. Členem RHK Brno je od roku 2008.

Třetí místo připadlo společnosti Asio Tech, která je členem RHK Brno už od roku 1994. Společnost pracuje v oboru vývoje, výroby a dodávek technologií pro čištění odpadních vod, úpravu vod a čištění vzduchu. Široké spektrum dodávaných vodohospodářských produktů nachází uplatnění při čištění odpadních vod z rodinných domů, obcí, měst, nemocnic a v různých průmyslových odvětvích. Dále se pak zabývá využitím energie z odpadních a šedých vod, recyklací vody a energie či omezením rozvoje sinic ve vodních nádržích.

K dalším oceněným – vzestupně od čtvrtého místa po desátou příčku – patří společnosti Auto Fit, KSK Precise Motion, Hutira – Brno, Everesta, Holek Production, Pramos a Kordis JMK. Některé ze zmíněných firem byly mezi finálovou desítkou soutěže i v loňském roce.

Závěr letošního vyhlašování nejlepších malých a středních podniků regionu patřil firmám, kterým se v patnáctileté historii TOP MSP dařilo umisťovat se mezi ostatními podniky nejlépe. Pomyslnou třetí příčku s devíti umístěními mezi top 10 firmami obsadila společnost Geotest, s deseti umístěními během 15 let soutěže pak druhé místo patří stavební firmě Kaláb. Z prvního místa se s jedenácti umístěními v top 10, včetně toho letošního, radoval zástupce společnosti KSK Precise Motion.

„Velký dík patří také partnerům soutěže. Generálnímu partnerovi investiční skupině DRFG, hlavnímu partnerovi společnosti MONETA Money Bank a partnerům společnosti Erste Grantika Advisory a Mendelově univerzitě Brno, provozně ekonomické fakultě. Poděkování rovněž patří i primátorce statutárního města Brno Markétě Vaňkové a ministru zahraničních věcí Tomáši Petříčkovi, pod jejichž záštitou soutěž proběhla,“ zakončil ředitel Regionální hospodářské komory Brno.


Redakčně upravená tisková zpráva HK ČR. 

Doporučujeme