Samsung vyzývá k vývoji výkonnější AI

Samsung podotýká, že došlo k určitému posunu ve vývoji umělé inteligence, je zde však stále mnoho otázek, na které je nutno se zaměřit

Samsung Electronics pořádal již třetí každoroční fórum o umělé inteligenci, kam pozval také světové experty oboru, a mluvil o budoucích modelech AI, které by měly být výkonnější a obsáhlejší. Ki-nam Kim, vicepředseda Divize polovodičů Samsungu, ve své úvodní řeči poukázal na fakt, že má umělá inteligence již značný vliv na společnost a její každodenní život a je potřeba ji dále rozvíjet.
Samsung na fóru představil první na světe AI překladač, který funguje bez připojení k internetu, a podotknul, že výkon tohoto překladače se velice blíží překladači BERT od Googlu, který byl představen v listopadu minulého roku.
V minulém roce vyhlásil Samsung umělou inteligenci jako jeden ze svých čtyř klíčových oborů, které budou v budoucnosti hlavními oblastmi rozvoje. Ostatními obory byly 5G sítě, biotechnologie a automobilní komponenty.
V současnosti má tento Jihokorejský gigant sedm center na vývoj umělé inteligence po celém světě a do roku 2020 si plánuje zajistit okolo 1000 světových expertů.

Zdroj: Korea Herald (http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20191104000778)
Zpracoval kolektiv zahraniční kanceláře CzechTrade v Soulu

Doporučujeme