Šéf Aston Martin považuje strategii britské vlády ohledně elektromobilů za přehnanou, u brexitu je pro rychlé rozhodnutí

Podle Palmera se s každou přípravou na odchod svazuje kapitál a pozornost se zaměřuje na něco, co jen možná nastane. Dále zmiňuje, že automobilový průmysl se prokázal jako velmi přizpůsobivý, avšak problém s Brexitem byl, že se neví, jaký problém se snaží vyřešit. Především je potřeba mít jistotu, a proto nějaké rozhodnutí je lepší než žádné, tím samozřejmě nepopírá, že prioritou tohoto průmyslu je volný obchod s Evropou.


  • Země: GB – Velká Británie
  • Datum zveřejnění: 28.08.2019

Palmer také kritizoval jednostranný pohled vlády na elektrizaci a její vnímání jako řešení pro všechny problémy životního prostředí v dopravě. Ačkoliv Británie chce být lídrem v technologii elektrických automobilů, nikdo neví, jaká technologie bude správná v následujících 20 až 30 letech. Vláda by měla tedy určit problémy a stanovit taktiku a inženýři by měli definovat řešení, protože za 40 let tu podle Palmera budou kromě elektromobilů i jiné alternativy.

Automobilový průmysl je prioritním sektorem britské pobočky CzechTrade – v poslední době se zaměřuje také na české technologické firmy v oblastech elektrifikace a umělé inteligence za účelem je propojit s britskými výrobci. Prosíme případné zájemce o kontaktování na london@czechtrade.cz.

Zdroj: BBC

Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade Londýn.

 

Souborové přílohy

• Teritorium: Evropa | Velká Británie | Zahraničí

Doporučujeme