Škoda Auto zahájila spolupráci s izraelskými startupy

Škoda Auto DigiLab Israel Ltd zahájila spolupráci s pěti novými izraelskými startupy.

Mezi startupy, se kterými Škoda Auto DigiLab Israel Ltd nově zahájila spolupráci, jsou firmy Silentium, Neteera, ContinUse Biometrics, Intervyo a Seebo. Firma Silentium spolu s technickým vývojem Škody pracuje na aktivní kontrole hluku v interiéru vozu, s jejíž pomocí lze výrazně zlepšit jízdní komfort. Společnost Neteera vyvíjí inovativní čip, který má být umístěný v opěradle sedačky řidiče. Odtud sleduje parametry, jako je dýchání nebo krevní tlak a může například včas varovat před únavou řidiče.

ContinUse Biometrics pracuje na optickém senzoru, který prostřednictvím bezkontaktního monitoringu ve voze zaznamenává různé naměřené hodnoty, související se zdravotním stavem a kondicí řidiče. Z toho senzor odvozuje, zda se mění pohoda řidiče a jeho schopnost řídit.

Společnost Intervyo vyvíjí nástroj, který usnadňuje práci personalistům, neboť ověřuje údaje o vlastnostech a kompetencích uchazečů. Má rozpoznat jejich silné stránky nebo milníky v kariéře, které případně ve svém životopise nedostatečně zdůraznili. Díky tomu se uchazeč může projevit jako ještě vhodnější či talentovanější kandidát. Virtuální analýza poskytuje podporu pro obsazování volných míst ve firmě a otevírá nové možnosti výběru. Se společností Seebo Škoda spolupracuje na řešení v oblasti předvídající údržby a kontroly kvality.

Škoda Auto DigiLab Israel je izraelskou odnoží pražského Škoda Auto DigiLabu. Izraelský DigiLab zahájil svou činnost na začátku roku 2018. Společný podnik se společností Champion Motors, izraelským importérem značky Škoda, pracuje na inovacích a vyvíjí produkty pro individuální mobilitu budoucnosti. Cílem jsou například inovace hardwaru a digitalizace podniku i všech jeho procesů.

Zdroj: www.investicniweb.cz

Zdroj obrázku: www.skoda-storyboard.com
Připravil kolektiv CzechTrade/CzechInvest Izrael

 

• Teritorium: Asie | Izrael | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme