Sourcing Forum s britským gigantem Travis Perkins

Dne 15.1.2019 proběhlo nedaleko britského Northamptonu specializované dodavatelské fórum mezi Britským obchodním gigantem Travis Perkins a třemi českými firmami. Akci zorganizovala britská pobočka agentury CzechTrade a zúčastnily se jí české firmy Alcaplast, Bemeta Design a Sanela. Zatímco Bemeta nabízí kvalitní doplňky do koupelen, další dvě firmy podnikají v oblasti sanitární techniky.
Proč zde hovoříme o specializované akci? Je pravda, že Travis Perkins je ve svém oboru „retailový“ gigant, který podniká v oblastech jako stavebnictví, nábytku, kuchyní, instalatérství, topenářství či přímo i stavebnictví. Nicméně v tomto případě se jednalo o divizi zvanou „PTS“, která se specializuje na instalatérské a topenářské výrobky. A vybrané české firmy byly vybrány přes velmi náročné síto v úzké spolupráci s CzechTrade UK. Jednalo se tudíž o společnosti s velmi kvalitními výrobky, konkurenceschopným business modelem a s mnohými referencemi směrem do západní Evropy a v některých případech i v UK. To je v konzervativní Británii velmi důležité.
České firmy tak dostaly významný prostor představit se hned před pěti reprezentanty PTS, od hlavního šéfa nákupu po specialisty na jednotlivé oblasti. První část byla všeobecná, kdy byly obsáhle představeny jak Travis Perkins tak PTS, následované prezentací CzechTrade UK. Poté se konaly čtyřicetiminutové individuální konzultace s českými firmami, které již měly české firmy na privátní bázi.
Akce byla výsledkem dvouletého snažení CzechTrade, kdy proběhla celá řada schůzek a telefonních konferencí. Na základě velmi dobrého dojmu, které české firmy v divizi PTS zanechaly, jednáme o zorganizování akce většího rozměru pro více sektorů, která by se již uskutečnila v České Republice a obsahovala i návštěvy provozů firem.


  • Země: GB – Velká Británie
  • Datum zveřejnění: 05.02.2019

Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade Londýn.

Souborové přílohy

• Teritorium: Evropa | Velká Británie | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme