Společnost Air Astana představila nové letadlo z Brazílie

Mezinárodní letiště Nursultana Nazarbayeva v Astaně uspořádalo představení nového letadla společnosti Air Astana Airlines – Embraer 190-E2. Jedná se o letadlo střední třídy s jedinečným letovým výkonem a zvýšeným komfortem.
„Jedná se o nejvíce technologicky vyspělý model, který umožňuje dálkové lety. Letadlo je nejnovější generací značky Embraer. Je také nejhospodárnější z hlediska spotřeby paliva kerosinu. Totéž platí pro emise do životního prostředí. Velmi vysoká je taktéž úroveň komfortu pro cestující,“ řekl Peter Foster, prezident společnosti Air Astana Airlines na oficiální prezentaci v leteckém technickém centru letecké společnosti v Astaně.
Podle Petra Fostera je to první z pěti letadel z Brazílie, které budou brzy přidány do flotily letadel národní letecké společnosti v blízké budoucnosti. Společnost Air Astana spolupracuje s Embraerem v Brazílii již řadu let.
Prezentovaný Embraer 190-E2 má neobvyklý vzhled. Nos letadla je vyzdoben obrazem sněžného leoparda. Tak aerolinka Air Astana doufá, že upoutá pozornost světového společenství na problém zmizení sněžného leoparda a upozorní na problémy ochrany životního prostředí.


  • Země: KZ – Kazachstán
  • Datum zveřejnění: 29.12.2018

Zdroj: Centrum obchodní informace kapitál. www.kapital.kz
Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade v Almaty.

 

Souborové přílohy

• Teritorium: Asie | Kazachstán | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme