Společnost Ford Motor Co. investuje 1 miliardu USD do dvou továren v Chicagu

Společnost Ford Motor Co. investuje 1 miliardy dolarů do dvou továren v Chicagu a zaměstná 500 nových zaměstnanců na plný úvazek, aby rozšířil výrobu vysoce výkonných sportovních vozidel, mezi které se řadí i Explorer. Starosta Chicago Rahm Emanuel a Joe Hinrichs, prezident celosvětových operací Ford, to dnes oznámili na autosalonu v Chicagu.
Investicí do montážních a razicích závodů tak společnost splní závazek, který uzavřela ve smlouvě z roku 2015 se společností United Auto Workers. Až Ford Motor Co. dokončí nábor na nové pracovní pozice, bude podle výroku výrobce automobilů rozděleno 5 800 pracovníků mezi jejich továrny Torrence Avenue a Chicago Heights. Nábory nových zaměstnanců začaly v prosinci 2018 a rozšíření provozu se plánuje od března 2019. 
Ford snižuje prodeje sedanů a sází na SUV a nákladní automobily, které vytvářejí většinu zisku. Jiní američtí výrobci také uzavírají své závody, protože spotřebitelé, poháněný levným plynem a láskou k velkým vozům, se vyhýbají tradičním automobilům. Generální ředitel společnosti Ford Jim Hackett se snaží tento trend využít za pomoci investice 11 mil. dolarů. Ford Explorer musí vynikat ve všem, co dělá, protože je jedním z „strategicky nejdůležitějších vozidel Ford“, říká Kim.
Tato investice bude udržovat konkurenceschopnost značky Ford. „Využíváme našich silných stránek,“ řekl Kumar Galhotra, ředitel divize Ford North America. „To znamená, že rozdělujeme náš kapitál jinak. Devadesát procent našeho kapitálu se nyní nachází v nákladních a užitkových vozech.“
95letá montážní budova v Chicagu a 63letá lisovna bude modernizována za pomoci pokročilé výrobní technologie a 5 800 pracovníků bude vyškoleno v nových dovednostech, uvedla automobilka ve svém prohlášení. Montážní závod vyrobil model T v roce 1924 a byl přestavěn na válečnou výrobu ve čtyřicátých letech minulého století. Ford otevře novou dílnu a lakovnu na adrese Torrence Avenue a v Chicago Heights budou přidány nové lisovny. 


  • Země: US – Spojené státy americké
  • Datum zveřejnění: 11.02.2019

Zdroj: https://www.chicagobusiness.com/manufacturing/ford-investing-1-billion-chicago-plants-making-its-high-profit-suv
Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CT Chicago

Souborové přílohy

• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme