Startupy z programu StartupYardu již získaly investice přes 780 milionů korun

Akcelerátor nyní vyhlašuje nové kolo.

  • StartupYard, nejstarší technologický akcelerátor ve střední a východní Evropě, ohlásil své 11. akcelerační kolo. Startupy se mohou přihlašovat do konce září 2019.
  • Nové kolo se opět zaměří na oblast high-tech a české startupy budou mít opět šanci uspět v globální konkurenci.
  • Do programu bude vybráno maximálně 10 startupů, z nichž každý získá investici 1 milion korun a intenzivní trénink od skupiny předních mentorů.
  • Doposud prošlo programem StartupYardu 72 firem z 16 zemí, které získaly celkové investice ve výši přes 780 milionů korun.

StartupYard, nejstarší akcelerátor ve střední a východní Evropě se sídlem v Praze, ohlásil nové akcelerační kolo. Zaměří se především na high-tech startupy, které pracují na problémech z oblastí umělé inteligence, kyberbezpečnosti, kryptografie, rozšířené a virtuální reality (AR a VR), IoT a robotizace.

Startupy z celého světa se mohou přihlašovat do konce září 2019. Nové 11. akcelerační kolo začne 18. listopadu 2019 a poběží po dobu tří měsíců. V únoru 2020 na něj naváže mezinárodní konference Demo Day, kde budou mít startupy příležitost setkat se s potenciálními investory a korporátními partnery.

Cílem je ze všech přihlášených vybrat skupinu maximálně 10 startupů, z nichž každý získá prvotní investici ve výši 1 milion korun (o třetinu vyšší oproti předcházejícím rokům) a intenzivní trénink od 157 odborných mentorů, kteří jsou experty na různé ekonomické oblasti, např. finance, ekonomické poradenství, strategický management, lidské zdroje, marketing apod.

„Praha se stává stále atraktivnějším místem pro technologické startupy. Pro jejich zakladatele je zajímavý především ekosystém, který jsme za posledních 8 let vytvořili – podařilo se nám propojit startupy, investory a korporace. Těší nás nejen zájem mezinárodních startupů o náš program, ale také to, že startupy z našeho programu mají úspěch v náročné globální konkurenci,“ uvedl Cedric Maloux, ředitel StartupYardu.

Předchozí (10.) akcelerační kolo bylo skutečně globální a potvrdilo rostoucí zájem startupů a investorů. Přihlásilo se do něj 154 startupů z celého světa, z nichž StartupYard vybral do svého programu 7 startupů ze 7 zemí a 3 kontinentů. Na konci tříměsíčního akceleračního programu získaly tyto startupy možnost prezentovat své strategie před 320 investory a odborníky na konferenci Demo Day.   

„Rolí našeho akcelerátoru je investovat do lidí a nápadů, jejichž čas teprve přijde,“ uvedl Cedric Maloux, ředitel StartupYardu, který je ve vedení akcelerátoru již 6 let. „Naším cílem je nejen identifikovat startupy s vysokým potenciálem, zajistit jejich rozvoj a spojit je s investory. Budujeme také dlouhodobé vztahy mezi korporacemi a startupy. Spojení těchto dvou světů přináší vzájemné výhody. Korporace přinášejí zkušenosti a kapitál, zatímco startupy mohou nabídnout nové nápady a rychlost“.

Rok 2019 je dalším z úspěšných let StatupYardu. Startupy z jeho programu získaly několik významných investic a akvizic.

  • Společnost Rockaway Capital Ventures investovala do firmy Gjirafa (albánská platforma pro e-commerce a nejrychleji rostoucí technologická firma na Balkáně) a do českého startupu BudgetBakers, což je rychle rostoucí aplikace pro osobní finance s globálním dosahem.
  • Proběhly také dvě akvizice – český Avast koupil britský startup Steel Mountain, který se zaměřuje na kyberbezpečnost, a izraelská veřejně obchodovaná firma NICE koupila český startup Brand Embassy, který vyvíjí software pro zákaznickou podporu na sociálních sítích.
  • StartupYard také zahájil letošní rok dvěma významnými oceněními. Český startup z oblasti umělé inteligence Rossum byl jmenován „Startupem roku“ na české soutěži „AI Awards“ a WaymarkTech, britská firma, zaměřená na regulatorní technologie, byla jmenována experty z Londýna „nejvlivnější FinTech firmou 2019“.

O StartupYardu

StartupYard je nejstarší soukromý akcelerátor v regionu střední a východní Evropy, založený v roce 2011. Dosud investoval a akceleroval 72 startupů v 10 akceleračních kolech. Jeho cílem je pomoci vybraným startupům k růstu a získání dalších investic, přičemž je propojuje s mentory a partnery, kteří jim pomohou s působením na globální scéně. Celkově se podařilo startupům z programu StartupYardu získat 30 mil. EUR, 8 startupů bylo prodáno. StartupYard je podporován fondy Credo Ventures, Rockaway Capital a skupinou andělských investorů včetně Michala Illicha, Josefa Matějky, Michala Kratochvíla a Philipa Staehelina.

www.startupyard.com


Redakčně upravená tisková zpráva 

Doporučujeme