Udržitelná móda se v Británii těší čím dál větší oblibě

Pronajmout si lze oblečení, kabelky ale i tenisky za malý poplatek nebo si zakoupit předplatné u různých firem na určitou dobu. To je nový trend na ostrovech, který je šetrnější alternativou k životnímu prostředí – kupující přemýšlí ekologicky, zbytečně neplýtvá a navíc doma pak nemusí skladovat velké zásoby oblečení.
Pronájem oblečení se v budoucnu stane s největší pravděpodobností normou, jelikož si stále více lidí začíná uvědomovat dopady rychlé módy na životní prostředí. Díky této metodě se pak lidé mohou dobře obléci s přidanou hodnotou toho, že neznečišťují planetu. Ačkoliv se půjčování oblečení zaměřovalo spíše na módu vyšší kvality, v poslední době se začínají angažovat značky jako Urban Outfitters nebo H&M.
Dle vládního reportu oděvní průmysl velkou měrou negativně přispívá k znečišťování životního prostředí, konkrétně uniká více oxidu uhličitého (až 1.2 miliardy tun ročně), dochází k vysoké spotřebě vody a až 35 % mikroplastů nalezených v oceánech pochází ze syntetických vláken vyhozeného oblečení. 


  • Země: GB – Velká Británie
  • Datum zveřejnění: 05.08.2019

Zdroj: The Guardian
Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade Londýn.

 

Souborové přílohy

• Teritorium: Evropa | Velká Británie | Zahraničí

Doporučujeme