Úspěšné představení českých regionů a regionálních měst v Irsku

Dne 8. října 2019 Velvyslanectví České republiky v Dublinu a kancelář CzechTourism v Londýně uspořádaly seminář s názvem „Představení českých regionů a regionálních měst“ v rámci podpory projektů ekonomické diplomacie (PROPED). Cílem akce bylo seznámit představitele irských médií, cestovních kanceláří a dalších organizací se zástupci 12 českých cestovních kanceláří, hotelů, lázní a přepravních společností.



Na úvod večera vystoupil s projevem velvyslanec České republiky v Irsku Petr Kynštetr. Vysoce ocenil dosavadní spolupráci mezi Velvyslanectvím České republiky a agenturou CzechTourism v Londýně. Poděkoval početným irským účastníkům za zájem o Českou republiku a poznávání jejích krás, historie i současnosti.

V další části ředitelka kanceláře CzechTourim v Londýně Katarína Hobbs krátce uvítala přítomné a představila české účastníky, kterým poté předala slovo. Postupně se svými prezentacemi vystoupili zástupci Holiday Inn Prague Congress Centre, hotelu Park Inn Prague, Le Palais Art Hotelu Praha, OREA Hotels & Resorts, CPI Hotels, Savoy Westend hotelu, lázní Teplice, cestovní kanceláře AR Tour Prague, Eastern Europe Tours, Moravian-Silesian Tourism, Prague Inspiration, a dopravce RegioJet.

Po prezentacích proběhla soutěž o ceny, které poskytly přítomné české společnosti.

Na závěr večera se uskutečnila recepce, během které došlo k dalším kontaktům mezi českými a irskými účastníky akce. Z těchto rozhovorů vyplynuly mnohé náměty a byla sjednána i konkrétní spolupráce v oblasti cestovního ruchu. Rovněž byla dohodnuta další spolupráce mezi Velvyslanectví České republiky a kanceláří CzechTourism v obchodní, ekonomické a kulturní oblastech, cílem které bude nadále napomáhat k lepší informovanosti irských občanů o dění v České republice.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Dublinu (Irsko). Autor: Jiří Hušner, ekonomický diplomat.

• Teritorium: Evropa | Irsko | Zahraničí

Doporučujeme