V Číně se konaly dva investiční semináře. Podílel se na nich CzechInvest

Na konci října 2019 uspořádali zástupci českých institucí dva investiční semináře v Číně. Stávajícím i možným budoucím investorům předávali informace o tom, jak založit podnik v České republice, najít vhodnou lokalitu nebo získat pracovní víza pro kvalifikované pracovníky.



První seminář se konal ve středu 23. října 2019 v čínském Nanjingu. Organizovali jej zástupci agentury CzechInvest ve spolupráci s Generálním konzulátem České republiky v Šanghaji a Sdružením pro zahraničí investice – AFI. Na organizaci se podílela také místní zastřešující organizace Nanjing Federation of Industry and Commerce, která sdružuje na osmdesát tisíc čínských podnikatelů.

Od dva dny později, 25. října 2019, navázal seminář v Pekingu. Vedle zástupců agentury CzechInvest se na něm podílela místní organizace na podporu podnikání China Council for the Promotion of International Trade a Velvyslanectví České republiky v Pekingu. Setkání se zúčastnilo na sedmdesát čínských podnikatelů. Mezi nimi byli i investoři, kteří v Česku už působí. Jedná se o například o firmu Beijing West Industries, která v automobilovém průmyslu v Chebu vytvořila na 300 pracovních míst.

Počet čínských investic, které pomohl dojednat CzechInvest, vzrostl v loňském roce o téměř 3,78 miliardy korun. Jejich výše pak od roku 2005 do současnosti dosahuje celkové hodnoty 10,46 miliard korun.

• Teritorium: Asie | Čína | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Investice

Doporučujeme