V Kyjevě roste počet kaváren a restaurací

22. 7. 2019 | Zdroj: CzechTrade

  • Země: UA - Ukrajina
  • Datum zveřejnění: 22.07.2019

V hlavním městě Ukrajiny se otevírají především podniky středního cenového segmentu, např. kavárny, bary. Odborníci upozorňují, že další  růst trhu bude zpomalen vysokým nájemným v hlavním městě a nízkou koupěschopností místního obyvatelstva.
Dle výsledků průzkumu jsou ochotní Ukrajinci utratit za jedno posezení v restauraci nebo kavárně cca 200 UAH (cca 230 Kč).  Určitým Impulsem pro rozvoj místního trhu se může ale stát otevírání nových podniků dle principu franšízingu. 
Ukrajinské gastronomické podniky mají stálou poptávku po pivu české výroby a rovněž tak po technologiícíh a zařízení pro minipivovary.

Zdroj: www.nv.ua 
Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade v Kyjevě.

Souborové přílohy

Tisknout Vaše hodnocení: