V Székesfehérváru bylo založeno centrum průmyslové robotiky

Robotické centrum s příkladnou spoluprácí si klade za cíl vytvořit znalostní centrum na univerzitě v Székesfehérváru, které dokáže reagovat ve výuce dospělých na výzvy průmyslové robotiky dnešní digitální éry. Probíhá restrukturalizace trhu práce, přičemž hlavní aktéři průmyslového parku jsou z důvodu nedostatku pracovní síly donuceni k automatizaci, k robotizaci a proto je nutná příprava školení pro činnosti s vyšší přidanou hodnotou.
Ředitel společnosti Hanon Systems Ltd. Zsolt Karikó řekl: „Móda se v současnosti vztahuje na PRŮMYSL 4.0 jako na předpoklad rozvoje, ale tomu tak ještě není. Třetí průmyslová revoluce začala v sedmdesátých letech, kterou jsme téměř dohonili, ale zaostáváme.
Univerzita Óbuda vynakládá obrovské úsilí na realizaci vysoké úrovně odborného vzdělávání. Těším se na setkání s univerzitou, která bude nejen sledovat, ale také tyto trendy formovat.“ Zmínil se o tom, že používání robotů, automatizace, se v posledních letech rozšířilo a v nadcházejících letech se skutečně zvýší.
Dr. habil Imre Felde, zástupce mezinárodního a výzkumného děkana hovořil o tom, že nejlepší co se technické vysoké škole může stát je vytvořit laboratoř na podporu místního průmyslu, kde se intelektuální síla univerzity setkává s high-tech průmyslem.


  • Země: HU – Maďarsko
  • Datum zveřejnění: 11.07.2019

Zdroj: https://profitline.hu/Ipari-Robottechnikai-Kozpont-jott-letre-Szekesfehervaron-395418
Zpracoval kolektiv pracovníků kanceláře CzechTrade Budapešť.

Souborové přílohy

• Teritorium: Evropa | Maďarsko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme