Veletrh EURASIA Rail 2019 v Turecku se konal i s českou oficiální účastí

Osmý ročník mezinárodního železničního veletrhu se konal ve dnech od 10. do 12. dubna 2019 na mezinárodním výstavišti Fuar Izmir v Turecku. Veletrhu se zúčastnilo okolo 200 firem z 25 různých zemí. Výstavu celkově navštívilo 11 494 návštěvníku. Českou společnou expozici o velikosti 120 metrů čtverečních připravilo Ministerstvo průmyslu a obchodu, ve spolupráci s Asociací podniků českého železničního průmyslu (ACRI).



Cílem této akce bylo navázat na úspěšnou prezentaci českých podniků, stejně jako před dvěma lety a pokračovat tak v nově obnovených obchodních vazbách.

Celkem se v českém pavilonu v hale B511 představilo 10 firem z oblasti železničního průmyslu: ACER VOLTAGE s.r.o., AMiT, s.r.o., DAKO-CZ, a.s., IG Watteeuw ČR s.r.o., MSV elektronika s.r.o., Pars Komponenty s.r.o., PROFILY, s.r.o., SVÚM a.s., T-CZ, a.s. a Výzkumný a zkušební ústav Plzeň s.r.o., dále Ministerstvo průmyslu a obchodu a Asociace podniků českého železničního průmyslu.

Českou expozici v rámci Opening ceremony otevřel velvyslanec Pavel Kafka společně s honorárním konzulem Sabri Etem Ozsoy.

Společnost Pars Komponenty s.r.o., přední český výrobce komponentů pro dopravní prostředky hromadné dopravy, se již několikrát zúčastnila veletrhu EURASIA 2019, nyní však poprvé v Izmiru a to s jasným cílem.

„Na výstavu v Izmiru jsme přijeli naslouchat a pozorovat požadavky tamního trhu. Zároveň společnost prezentovala předsuvný dveřní systém s elektrickým mechanismem pro tramvaje a metro, který patří do skupiny strategických produktů s neustálou inovací. Návštěvníků nebylo zdaleka tolik, jako tomu bývalo v Istanbulu, nicméně turečtí zákazníci projevili zájem o navázání spolupráce, což dokazují první poptávky ihned po skončení veletrhu. Turecko je strategickým cílem společnosti, na kterém však nespěcháme a prozatím se učíme. Cílem jsou dveřní systémy, plošiny pro osoby se sníženou schopností pohybu, a okenní řešení,“ komentuje výstup z výstavy Ing. Cyril Golembievský, obchodní ředitel společnosti Pars Komponenty s.r.o., který se výstavy EURASIA 2019 zúčastnil.

Společnost SVÚM a.s. na tureckém trhu působí již několik let, předseda představenstva Ivo Hain k účasti dodává: „Turecko je pro nás již několik let velmi důležitý a zajímavý trh. V současné době se daří nacházet nové partnery právě díky účastem na veletrzích EUROASIA. Rádi bychom si udrželi stabilní pozici v regionu, protože zde vidíme velký potenciál. Průmysl v Turecku se neustále rozvíjí a my bychom rádi u toho asistovali. Na veletrhu jsme získali několik dalších zajímavých kontaktů, které budeme dále rozvíjet, a předpokládáme, že nám pomohou posílit naši pozici v Turecku.“

Společnost Výzkumný a zkušební ústav Plzeň s.r.o. byla zastoupena Janem Chovanem, který říká: „Veletrhu EUROASIA Rail se zúčastňujeme opakovaně. Pokaždé zde nacházíme nové kontakty, které se daří přetransformovat do obchodních zakázek v oblasti pevnostního testování komponent kolejových vozidel. Letos poprvé nebyl veletrh organizován v Istanbulu, ale v Izmiru. Byl jsem příjemně překvapen kompaktností vystavovací plochy, pompézností exhibičního stánku i množstvím samotných vystavovatelů. Z nich si opět odvážím jak nové kontakty, tak i potenciální zákazníky. Počet návštěvníků se mi však jevil menší než při pořádání stejné akce v Istanbulu, a tak budu zvědavý, zda se v budoucnosti veletrh nepřemístí zpět do největšího tureckého města.“

• Teritorium: Asie | Turecko | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme