Veletrh IDEX 2019 ve Spojených arabských emirátech se českým firmám vydařil

Téměř dvacet českých firem se zúčastnilo 14. ročníku mezinárodního veletrhu obranného a bezpečnostního průmyslu IDEX 2019, který se uskutečnil ve dnech od 17. do 21. února 2019 v Abú Dhabí. IDEX se koná jednou za dva roky na výstavišti ADNEC.



Jedná se o největší oborovou akci na světě a stal se za roky konání významnou platformou pro setkání vysoce postavených vojenských hodnostářů a vrcholných představitelů obranného a bezpečnostního průmyslu včetně špičkových specialistů na řešení aktuálních otázek bezpečnosti ve světě. Letošního veletrhu se zúčastnilo více než 1 250 vystavovatelů z 60 zemí.

V rámci české oficiální účasti organizované Ministerstvem průmyslu a obchodu se představili tito čeští vystavovatelé: MESIT asd, Omnipol, ERA, OPTOKON, Ray Service, EVPÚ Defence, Oritest, Avec Chem. Česká expozice se rozkládala na ploše 201,25 m2, z toho 76,25 m2 hradilo MPO. Zbylou plochu 125 m2 si hradily firmy samy. Zúčastněné české firmy úspěšně prezentovaly na veletrhu svůj výrobní program. Představitelé českých podniků uskutečnili na veletrhu více než 170 obchodních jednání. Odhadované kontrakty by v budoucnu mohly dosáhnout částky blížící se k 730 milionům korun.

Mimo společnou expozici české oficiální účasti se veletrhu zúčastnily firmy, které si svoji účast hradily plně samy. Jednalo se o firmy: STV Group, Vojenský technický ústav, REDO, Česká zbrojovka, Sellier and Bellot, Meopta, PBS Velká Bíteš a CSG.

Vedle oficiálních akcí, které připravili organizátoři z ADNEC pro vystavovatele IDEX 2019, se pro české vystavovatele uskutečnilo společenské setkání s jejich zahraničními obchodními partnery. Českou expozici navštívila řada významných hostů, mezi které patřili ministr obrany České republiky, ministr obrany Slovenské republiky, ministr obrany Kazachstánu, ministr obrany SAE a prezident Asociace obranného průmyslu Jižní Koreje.

K české oficiální účasti v rámci mezinárodního veletrhu IDEX v Abú Dhabí se vyjádřili i čeští vystavovatelé.

Natálie Jakšíková, marketingová manažerka, EVPÚ Defence prohlásila: „Výstavy IDEX se naše společnost účastní pravidelně a rádi bychom touto cestou poděkovali Ministerstvu průmyslu a obchodu za možnost se prezentovat i při letošním 14. ročníku. Předpokládaná hodnota uzavření kontraktů je odhadováno na 35 až 40 mil. Kč. Jsme velice spokojeni s úrovní prezentace Českého pavilonu a také návštěvností veletrhu jako takového. Dále bych zdůraznila, že je veliký zájem o naše produkty ze strany místních, ale také klientů z tohoto regionu. Věříme, že se otevře hodně obchodních příležitostí pro budoucí spolupráci na Blízkém východě.“

Marika Přinosilová, marketingová ředitelka, OMNIPOL řekla: „Účast na výstavě IDEX 2019 byla pro skupinu Omnipol opět velmi úspěšná a proběhlo zde mnoho schůzek se současnými partnery i novými zájemci o naše produkty.“

Jiří Štefl, Statutární ředitel, OPTOKON prohlásil: „Firma Optokon se celkem pravidelně účastní veletrhů, které jsou pořádány a podporovány Vládou ČR, potažmo MPO. Jen díky této podpoře můžeme představit naše produkty široké odborné veřejnosti a navázat kontakt jak s novými obchodními partnery, tak podpořit dlouhodobě věrné zákazníky při sjednávání obchodních kontraktů.“

Fotografie poskytnuty MPO ČR.

• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme