Vietnamský Hanoj spojí s Prahou přímá letecká linka

Jihovýchodní Asie se stále těší velkému zájmu zahraničních investorů.



Z celkové proinvestované částky za první půlku letošního roku, která činila víc než 16,7 miliardy dolarů, připadlo nejvíce na Hongkong. Ten přilákal téměř třetinový podíl. Další v pořadí jsou přibližně shodně Jižní Korea a Singapur a o pomyslnou třetí příčku se dělí Čína s Japonskem.

Investice rostou také ve Vietnamu. Poptávka po evropské kvalitě a aktuální téma EVFTA (Evropsko-vietnamská dohoda o volném obchodu) hýbe celou zemí. Vládní i soukromé organizace sdružující místní a zahraniční podnikatele pořádají odborné semináře a konference za hojné účasti převážně odborného publika. Jinými slovy je správný čas přidat Vietnam do hledáčku exportérů. Bonusem pro Česko je jednání o přímém leteckém spojení Praha–Hanoj, jehož spuštění je plánováno na první čtvrtletí příštího roku. Provozovat ho má letecká společnost Bamboo Airways.

Převzato z časopisu Export a podnikání, přílohy týdeníku Euro a měsíčníku Profit, vycházející ve spolupráci s agenturou CzechTrade a Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Autor článku: Ivan Nikl, CzechTrade Ho Či Minovo Město.
Rubrika časopisu na euro.cz

• Teritorium: Asie | Vietnam | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme