Vize Tomáše Bati zaujaly účastníky Meeting Rimini v Itálii

České manažerské asociaci ve spolupráci s Univerzitou Tomáše Bati Zlín se podařilo zařadit do programu nejvýznamnějšího vizionářského setkání v Itálii diskusi o baťovských principech podnikání. Týdenní šňůra konferencí a diskusních panelů si podle odhadů nenechalo ujít až 800 tisíc návštěvníků ze 70 zemí.



Tomáš Baťa a jeho podnikatelské vize budoucnosti se poprvé v historii Meeting Rimini – v Itálii nejvýznamnějšího vizionářského setkání manažerů, podnikatelů, politických osobností, intelektuálů, umělců, sportovců a představitelů náboženství, staly součástí programu letošního 40. ročníku. Část z návštěvníků byla účastníky konference o historii a současnosti Baťova podnikání, na jejímž zařazení do programu se aktivně podílela Česká manažerská asociace a její ambasador Zdeněk Bílek.

„Spojení unikátních Baťových principů podnikání s moderní digitální dobou jsou ohromnou výzvou pro současné podnikatele z kterékoliv části světa. Ať už se týkají spolupráce ve firmě a služeb pro veřejnost či podpory lokální ekonomiky v širších ekonomicko-sociálních souvislostech, jak to zdůrazňuje již řadu let člen rady expertů ČMA profesor Milan Zelený. Že je to vhodná cesta, potvrzují i aktivity současného ministra průmyslu a obchodu,“ uvedl Zdeněk Bílek, přímý účastník Meeting Rimini.

Do panelové diskuse o Baťovi, která proběhla 22. srpna 2019, se na pozvání ČMA zapojili jako řečníci Milan Balabán z Univerzity Tomáše Bati Zlín či Ota Horák ze společnosti SpoluWorks Perfecta Kyjov. „Baťové předběhli svou dobu a jejich odkaz je v důrazu na spolupráci a službu veřejnosti, což se stává stále aktuálnější výzvou pro všechny podnikatele světa,“ uvedl Ota Horák. Vystoupení českých zástupců zaujalo natolik, že organizátoři zvažují vydání knihy o Baťových myšlenkách a principech podnikání v italštině.

Informace a fotografie poskytnuty Českou manažerskou asociací.

• Teritorium: Evropa | Itálie | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme