Vodafone získává UPC


  • Země: HU – Maďarsko
  • Datum zveřejnění: 18.07.2019

Vodafone Maďarsko bude přítomen nejen v mobilním, ale i na trhu pevných linek poté, co obdržel povolení spojit se s UPC. Evropská komise v polovině července schválila, aby skupina Vodafone koupila maďarskou, německou, českou a rumunskou dceřinou společnost Liberty Global, která také vlastní UPC Hungary. Dvě maďarské společnosti začnou spolu fungovat 31. července.
Maďarští zákazníci budou mít prospěch ze spojení obou společností, které tak poskytnou širší služby: televizi, mobilní služby, širokopásmový internet a domácí telefonní služby. Kromě toho budou inspirační inovace pro rezidenční i firemní zákazníky, kteří znají to nejlepší z nové generace Gigabitových sítí.
Ze smlouvy bude mít Vodafone Hungary podíl na trhu mobilních telefonů asi 25 %, v oblasti pevných linek 24 % a v komerční televizi asi 19 %.
Díky akvizici bude Vodafone největším evropským poskytovatelem pevných linek s 116,3 miliony mobilních a 22,1 milionů televizních zákazníků a drátovou sítí nové generace, která dosáhne 122 milionů domácností a podniků ve 13 evropských zemích.
Vodafone chce zvýšit svůj růst v Maďarsku udržitelným způsobem: společnost plánuje do roku 2025 snížit svou ekologickou stopu na polovinu.

Zdroj: https://hu.euronews.com/2019/07/18/a-vodafone-felvasarolhatja-a-upc-t
Zpracoval kolektiv pracovníků kanceláře CzechTrade Budapest.

Souborové přílohy

• Teritorium: Evropa | Maďarsko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme