Zahájení hlavního plánu řešení vodní krize v JAR

Nový plán řešení vodní krize v Jižní Africe.

Ministryně vodohospodářství Lindiwe Sisulu uvedla, že hlavní plán zaměřený na řešení vodní krize v zemi bude mimo jiné zahrnovat restrukturalizaci ministerstva a řešení špatného finančního řízení.
Ministryně to řekla při oficiálním zahájení národního vodního a hygienického plánu. Ten vysvětluje vládní krátkodobou, střednědobou a dlouhodobou strategii zabezpečení vody v zemi. Sisulu uvedla, že plán bude mimo jiné podporovat rozvoj infrastruktury a řešit finanční problémy, kterým čelí její oddělení. Řekla, že vláda bude spolupracovat s různými dalšími organizacemi na zavedení digitálních mechanismů, které by pomohly zemi šetřit vodu.
„Naše zabezpečení vody může být zaručeno pouze kombinací toho, čemu říkáme zelená inteligentní technologie a skvělý herní plán, a také know-how a vynikajícího lidského kapitálu v odvětví vody a hygieny,“ řekla Sisulu. Uvedla, že Jihoafrická republika patří mezi země, ve které se vyskytuje nejméně srážek na světě, přičemž tři miliony lidí jsou stále bez spolehlivého zásobování vodou.

Zdroj: iAfrica.com
Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade Johannesburg.

• Teritorium: Jihoafrická republika
• Oblasti podnikání: Voda, odpady a životní prostředí

Doporučujeme