Strojaři Komfi získali titul Rodinná firma roku 2015

Vítězem podnikatelské soutěže roku 2015 se stala společnost Komfi, přední výrobce jednoúčelových a polygrafických strojů. Na druhé místo se dostala společnost Cork Janosa vyrábějící korkové zátky. Třetí post obsadila geodetická firma Hrdlička.



soutěž-komfiCenu veřejnosti si v roce 2015 odnáší Tvarůžková cukrárna z Loštic, která se specializuje, jak název napovídá, na moučníky z olomouckých tvarůžků a další slané pochoutky. Slavnostní vyhlášení vítězů proběhlo u příležitosti Dne podnikatelů České republiky.

Ocenění Equa bank Rodinná firma roku 2015 se uděluje již čtvrtým rokem malému či střednímu podniku s rodinnou tradicí. O vítězi rozhoduje odborná porota složená ze zástupců Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Equa bank a partnerů soutěže včetně členů redakce měsíčníku Profit a portálu Businessinfo.cz.

„Do soutěže se nám opět přihlásily desítky rodinných firem a bylo těžké mezi nimi najít vítěze, protože za všemi přihlášenými společnostmi stojí tvrdá práce a inspirativní životní příběh. Po dlouhém rozhodování porota vybrala firmu Komfi, a to nejen na základě ekonomických kritérií, ale také ocenila neutuchající úsilí, s jakým se majiteli firmy podařilo z malé firmy v panelákovém bytě a jedním počítačem pořízeným za naspořené peníze vypracovat na předního výrobce jednoúčelových a polygrafických strojů,“ objasnil volbu poroty Luboš Janoušek, ředitel prodeje segmentu malých a středních podniků Equa bank.

„První místo v soutěži Equa bank Rodinná firma roku je velkou odměnou nejen pro naši rodinu, ale i pro všechny zaměstnance, kteří se na úspěchu firmy podílejí,“ řekla marketingová ředitelka Komfi Jana Slováková.

„Rodinné firmy dokáží flexibilně reagovat na ekonomické výkyvy, a proto tvoří zdravé jádro hospodářství. Není divu, že tyto firmy dnes v Evropě vytváří více než polovinu HDP a představují tak důležitou součást ekonomiky. Jedním z úkolů soutěže je představovat vzory a ukazovat na úspěšné příběhy. Já osobně mám vždy velkou radost z rozličných příkladů v rodinných firmách, které každoročně najdeme. Jejich význam totiž bezesporu roste,“ uvedl Karel Havlíček, předseda představenstva AMSP ČR, která soutěž každoročně vyhlašuje.

1. místo Komfi spol. s.r.o.
Rodinná firma fungující přes 20 let dnes zaměstnává téměř 200 lidí. Komfi vyrábí jednoúčelové a polygrafické stroje, které prodává po celém světě.

2. místo CORK JANOSA s.r.o.
Společnost soustředící se na výrobu korkových uzávěrů své produkty dodává zákazníkům po celé Evropě. Za rok CORK – JANOSA vyrobí kolem 70 milionů zátek.

3. místo HRDLIČKA spol. s.r.o.
Firma se řadí mezi přední české geodetické společnosti, hlavním předmětem podnikání je geodézie. Z malé geodetické kanceláře se rozrostla na společnost působící na celém území ČR s 11 pobočkami.


Petr Švihel

Doporučujeme