Druhé česko-saské setkání podnikatelek

Dne 19. června 2019 se v německém Budyšíně uskuteční setkání žen podnikatelek z Čech a německého Saska (region sousedící s Českem, především okolí Drážďan).

Datum konání
19.06.2019
Typ akce
Pracovní setkání
Místo konání
Budyšín (Bautzen),
Oblasti podnikání
Další akce v kategoriích



Jste podnikatelka – kosmetička, kadeřnice, švadlena, truhlářka, fotografka, knihařka,… hledáte nové kontakty na českém i německém trhu, zajímají vás zkušenosti podnikatelek z obou příhraničních regionů, chcete si na chvíli odpočinout od každodenních starostí, hezky si popovídat a užít si dámský den? Využijte příležitosti k setkání s českými a saskými ženami podnikatelkami v prostředí malebného historického Budyšína.

Setkání navazuje na loňský úspěšný první ročník česko-saského ženského dialogu, který se uskutečnil v Děčíně a zahrnoval i prohlídku zámku. Do Děčína přijely ženy z různých řemeslných oborů, nejvíce se sešlo kosmetiček, švadlen a fotografek. Zastoupeny byly i ženy z dalších oborů: stavebnictví, pískování skla, ruční výroba mýdel, výtvarná tvorba, ruční výroba knih či hudebních nástrojů, pekařka a z Drážďan přijela i jedna řeznice. Došlo tak ke sdílení zkušeností podnikatelek z tradičních ženských profesí s ženami, které se věnují ojedinělým, často již mizejícím řemeslům. Akce byla velmi úspěšná, proto je zde červnové pokračování.

Podobný rozsah je plánován i v letošním roce. Ženy představí své výrobky, projekty, nápady, což bude jistě velmi inspirativní. Poté se v uvolněné a přátelské atmosféře již rozvine neformální diskuse (k dispozici budou tlumočníci) mezi účastnicemi, následovat bude komentovaná prohlídka Budyšína.

Akce je určena jak pro malé, tak i pro střední podnikatelky.

Informace:

Kontaktní informace

Pořadatel/gestor
/ eva.hrubesova@crr.cz / +420 225 855 312

Doporučujeme