Smart Export Fórum 2019

Dne 19. června 2019 proběhne v Praze akce na podporu technologické spolupráce mezi zeměmi Střední Evropy a Latinské Ameriky.

Datum konání
19.06.2019
Typ akce
Fórum
Místo konání
Praha ,
Další akce v kategoriích

Na historicky prvním Smart Export Fórum 2019 se představí 6 nejperspektivnějších digitálních oborů a šestice latinskoamerických zemí, která má zájem o spolupráci s Čechy a Slováky v těchto oblastech. Česká exportní banka je generálním partnerem této akce.

Sdružení CzechInno a Středoevropská platforma pro digitální inovace CEEInno, které jsou hlavními organizátory této akce, si kladou za cíl zejména popularizovat a kultivovat implementaci digitálních inovací v podnikové praxi i běžném životě. K tomu samozřejmě patří i aktivní spolupráce českých firem a výzkumníků se zahraničím. Právě k efektivnímu navázání kontaktů a zviditelnění možností společného byznysu i výzkumu mezi Střední Evropou a Latinskou Amerikou slouží letošní Smart Export Fórum, které si klade za cíl efektivně zprostředkovat spolupráci mezi českými a slovenskými firmami a výzkumnými organizacemi v oblasti digitálních inovací – a z nich zejména na poli umělé inteligence, rozšířené a virtuální reality, kybernetické bezpečnosti, 3D tisku, robotiky a práce s velkými daty – a zástupci šesti nejperspektivnějších zemí Jižní Ameriky, kterými jsou Brazílie, Peru, Chile, Mexiko, Kolumbie a Argentina. Jejich zástupci do Prahy osobně zavítají a v nabitém programu akce přinesou informace o nabídkách na okamžité zahájení spolupráce pro Čechy a Slováky.

Obsah:

  • Program akce představí, co je nového v českém a slovenském firemním prostředí co do užitečných nástrojů umělé inteligence, které napomohou v odhalování kybernetických útoků a jiných online verzí kriminality, které chytře využívají rozšířené a virtuální reality na pomoc inteligentního rozvoje průmyslových areálů, servisních služeb v průmyslu i chytrých měst, nebo co se stane v blízké budoucnosti v oblasti alternativních způsobů výroby jako je 3D tisk. Na straně druhé vyslechnete od kolegů z Chile nabídku na zapojení do jejich inovačních aktivit, od Brazil Tech Awards z brazilského Sao Paola, jaké subvence mohou české inovativní firmy při vstupu na latinskoamerický trh očekávat, a nebo od kolegů z nové inovační platformy v peruánské Limě, jak chtějí zapojit do spolupráce své české protějšky.
  • Od reprezentantů českého státu se dozvíte, jaké oficiální státní i obchodní mise se do Latinské Ameriky připravují, jakou podporu mohou české firmy na své cestě do tohoto zaoceánského teritoria očekávat, kdo z Čechů (ať už jsou to zástupci agentury CzechTrade, nebo firmy i jednotlivci, kteří již v latinskoamerických zemích působí) může firmám a výzkumníkům na jejich pouti do Latinské Ameriky asistovat, jak bude vypadat podpora spolupráce v aplikovaném výzkumu z programů TA ČR nebo jaké poradenství a služby má ve spolupráci s latinskoamerickými partnery připraveny síť Enterprise Europe Network.
  • V programu se tak objeví za nabitý pracovní den více než 40 speakerů.
  • Konferenční sekce akce bude doprovozena expozicí obsahující praktické ukázky všeho, o čem se bude v programu hovořit, i možnosti konzultace o konkrétních možnostech spolupráce.
  • V neposlední řadě je v rámci programu Smart Export Fóra 2019 připravena série organizovaných B2B setkání, v jejichž rámci si účastníci budou moci u dobré kávy čtvrthodinku popovídat a vyměnit si kontakty i nápady na spolupráci.

Podrobný program 

Informace:

  • Vstup na akci je po předchozí registraci bezplatný.
  • Registrace na akci 

Kontaktní informace

Pořadatel/gestor
/ info@czechinno.cz / +420 608 868 656

Doporučujeme