Týden inovací 2019

Ve dnech od 20. do 26. května 2019 proběhne v Praze jedna z největších celorepublikových událostí zaměřená na podporu inovací, která bude opět hostit špičkové zahraniční a domácí odborníky v oblasti umělé inteligence a pokročilých technologií.

Datum konání
20.05.2019 - 26.05.2019
Typ akce
Konference
Místo konání
Praha,
Další akce v kategoriích



Na letošním již 4. ročníku nebudou chybět hi-tech produkty, přelomové technologie a řada prezentací a diskuzí o technologických trendech budoucnosti. Hlavní téma letošního ročníku bude Cirkulární ekonomika jako unikátní prostor pro inovace.

Program:

Událost zaměřenou na podporu inovací odstartuje v pondělí 20. května 2019 mezinárodní konference v pražském Foru Karlín. Vystoupí na ní vědecké osobnosti, které svými inovacemi vytvářejí nový vesmír a zároveň respektují potřeby naší planety. Setkat se můžete například s Američankou Annou Du, která ve 12 letech sestrojila robota pro detekci plastů v oceánu, či fyzičkou Sabrinou Pasterski, mezi harvardskými vědci známou jako nový Einstein.

Podrobný program konference

Společně s konferencí bude na místě probíhat inovační veletrh s odbornými semináři, který účastníkům přiblíží virtuální realitu, roboty či aquaponické systémy.

Detailní informace o inovačním veletrhu

Dění se ale nebude soustřeďovat pouze na Prahu. Zájemci o inovátorské technologie se mohou těšit na desítky doprovodných událostí po celé republice.

V rámci hlavní akce Týdne inovací 2019 se bude konat kulatý stůl na téma Česká republika jako Hotspot pro Cirkulární ekonomiku, který se uskuteční 20. května ve 13:00 v rámci hlavní události Týdne Inovací 2019 v prostorách Kotelny 55 na ulici Pernerova 652/55 v Karlíně. Cílem setkání je definovat roli, kterou by měl hrát tento projekt při naplňování cíle přechodu na cirkulární ekonomiku a pozvání k diskuzi přijal i pan Freek van Eijk, ředitel nizozemské organizace Holland Circular Hotspot, který se podělí o zkušenosti se zakládáním obdobných projektů na globální úrovni.

Kontaktní informace

Pořadatel/gestor
/ tydeninovaci@elai.cz

Doporučujeme