Doprovodná podnikatelská mise na Ukrajinu

Ve dnech od 18. do 19. listopadu 2019 proběhne doprovodná podnikatelská mise předsedy vlády ČR Andreje Babiše a ministra průmyslu a obchodu ČR Karla Havlíčka na Ukrajinu.

Datum konání
18.11.2019 - 19.11.2019
Typ akce
Mise
Místo konání
Kyjev,
Další akce v kategoriích

Podnikatelská mise je vedena prezidentem Hospodářské komory ČR Vladimírem Dlouhým. Na misi podnikatelé doprovodí předsedu vlády ČR při jeho oficiální návštěvě Ukrajiny (Kyjeva).

Obsah:

  • V plánu je uspořádání Ukrajinsko-českého podnikatelského fóra s bilaterálními jednáními mezi českými a ukrajinskými firmami v Kyjevě.
  • V rámci B2B mají účastníci jednání možnost navázat kontakt s novými ukrajinskými partnery nebo rozvinout kontakt s těmi stávajícími.
  • V jednání je setkání firem s předsedou vlády ČR a ministrem průmyslu a obchodu ČR.
  • Součástí programu bude mj. i diskuze s představiteli Zastupitelského úřadu ČR v Kyjevě o podnikání na Ukrajině a v jednání je mj. společenský podnik na české ambasádě za přítomnosti předsedy vlády ČR, ministra průmyslu a obchodu ČR a oficiální delegace.

Ukrajina představuje 20. nejvýznamnějšího zahraničně – obchodního partnera ČR. K podpoře rozvoje bilaterální hospodářské spolupráce byla v roce 2017 obnovena činnost Česko-ukrajinské mezivládní komise pro hospodářskou, průmyslovou a vědeckotechnickou spolupráci (MVK). Další ze zasedání této komise by se mělo uskutečnit právě během cesty premiéra a ministra průmyslu a obchodu do Kyjeva. Na tomto zasedání budou hrát aktivní roli i vybrané firmy z podnikatelské delegace. Příležitosti pro český export na Ukrajinu se skýtá zejména v oblasti civilního leteckého průmyslu, dopravním průmyslu a infrastruktuře, energetice, vodohospodářství, obranném průmyslu či strojírenství.

Informace:

  • Výše účastnického poplatku:
    • pro členy HK ČR: 695 EUR
    • pro nečleny HK ČR: 773 EUR
    • Účastnický poplatek zahrnuje ubytování po dobu mise, podíl na místních transferech, podíl na pronájmu jednacích prostor, podíl na cateringu, organizace firemních jednání, službu pracovníků HK ČR po dobu mise a organizační náklady spojené s přípravou mise.
  • Další informace k misi a přihlášení

Kontaktní informace

Pořadatel/gestor
/ veselka@komora.cz

Doporučujeme