Hospodářská soutěž – praktické aspekty „dawn raid“, trestně právní konsekvence

Dne 4. března 2019 se v Praze uskuteční seminář, který se zaměří na praktické aspekty ochrany hospodářské soutěže, zejména na problematiku dawn raidu – místního šetření v obchodních prostorách soutěžitele. Akce se koná od 9:00 do 12:00.

Datum konání
04.03.2019
Typ akce
Seminář
Místo konání
Praha 1, Na Florenci 2116/15
Oblasti podnikání
Další akce v kategoriích



Přednášející seznámí posluchače s jeho procesním vymezením a zodpoví tak otázku, kdy je Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) oprávněn k tomuto kroku přistoupit.

Především však bude zaměřen na zcela praktickou stránku místního šetření – Jakým způsobem probíhá? Na co se inspektoři zaměřují? Jakou je třeba inspektorům poskytovat součinnost? Kde jsou limity inspekční činnosti a jak se bránit v případě jejich překročení? Smyslem semináře bude usnadnit posluchačům co nejvíce prevenci před negativními dopady zásahu ÚOHS.

V další části semináře přednášející zodpoví otázku, jak na problematiku hospodářské soutěže (či související oblast účasti ve veřejných zakázkách) nahlíží trestní právo. Představí tak nejrizikovější trestné činy z této oblasti a objasní rozdíl mezi pravomocemi ÚOHS a orgánů činných v trestním řízení během vyšetřování.

Přednášející dále představí koncept trestní odpovědnosti právnických osob a vysvětlí případy, kdy může jednání orgánů či zaměstnanců společnosti vést k jejímu trestnímu stíhání. Především se však posluchači na semináři seznámí s praktickými radami, jak trestněprávním rizikům předcházet.

Přednášející:

  • JUDr. Lukáš Duffek – vedoucí advokát, ROWAN LEGAL, advokátní kancelář, s.r.o.
  • Mgr. Jan Měkota – advokát, ROWAN LEGAL, advokátní kancelář, s.r.o.

Účastnický poplatek:

  • 1900 (vč. 21 % DPH)
  • slevový program naleznete na webu ICC ČR

Přihlášení je možné prostřednictvím online formuláře, přihlášky ve wordu jsou zasílány na požádání – e-mail: filipkova@icc-cr.cz.

Kontaktní informace

Pořadatel/gestor
/ filipkova@icc-cr.cz / 257 217 744

Doporučujeme