Den vědy a inovací Mexiko – ČR

Dne 3. dubna 2019 proběhne v Praze seminář který se zaměří na česko-mexické vztahy v oblasti inovací a vědy a na příležitosti k další bilaterální spolupráci v technologických tématech. Akce se koná od 10:00 do 16:00.

Datum konání
03.04.2019
Typ akce
Seminář
Místo konání
Praha 1, Politických vězňů 20
Další akce v kategoriích



Mexiko a ČR sdílejí řadu prioritních oblastí i klíčových sektorů hospodářství, v nichž je do budoucna velký potenciál. Jedná se jak o obecnější spolupráci v aplikovaném výzkumu, tak i o konkrétní oblasti jako Průmysl 4.0, Smart Cities, Life Sciences, IT a další. Cílem této akce je tudíž zviditelnit existující odborné přesahy a realizované projekty, včetně VaV projektů, mobility mexických a českých odborníků či potenciálu pro české firmy prorazit na mexickém trhu v inovačních tématech. 

Dalším záměrem je vést dialog o možném posílení společných vazeb a navázat na ni dalšími aktivitami.

Akce proběhne v anglickém jazyce bez tlumočení.

Akce je pořádána ve spolupráci s velvyslanectvím Mexika v Praze a „red de talentos“ – uskupením mexických výzkumníků a zástupců kvalifikované pracovní síly působící v ČR.

Přihlášení je možné prostřednictvím online formuláře do 29. března 2019. Kontaktní spojení: embamexche@sre.gob.mx, jenickovam@mpo.cz.

Kontaktní informace

Pořadatel/gestor
/ jenickovam@mpo.cz

Doporučujeme