Severní Makedonie nabízí výhodné podmínky pro podnikání

Dne 8. října 2019 proběhne v Brně v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu prezentace, na které se budou moci české firmy seznámit s podmínkami k podnikání a pobídkami v Severní Makedonii.

Datum konání
08.10.2019
Typ akce
Prezentace
Místo konání
Brno,
Další akce v kategoriích



Prezentace se bude konat u příležitosti návštěvy oficiální delegace Severní Makedonie vedené místopředsedou vlády pro ekonomiku Kočo Angjuševem na MSV v Brně. V delegaci budou také ministr hospodářství a ministryně bez portfeje Zorica Apostolska.

Makedonie je řazena mezi nové obchodní ráje v Evropě. Poskytuje 100 % zahraniční vlastnictví, 0 % daň z příjmu právnických osob, symbolické nájmy, dotace až do výše 500 000 euro na stavební náklady, dostupnost kvalifikované pracovní síly, školení a granty na vytváření pracovních míst. Makedonie má zaveden modernizovaný digitalizovaný katastr, elektronický systém pro placení daní. Investoři v technologických zónách pak mají nárok na desetiletou daňovou úlevu ze zisku a daně z příjmů právnických osob, 100 % snížení daně z příjmů fyzických osob na dobu až 10 let. Investoři jsou osvobozeni od placení daně z přidané hodnoty při dovozu a další výhody.

Kontaktní informace

Pořadatel/gestor
/ Bohuslav_Zavadil@mzv.cz

Doporučujeme