Agenturní zaměstnávání od A do Z

Dne 4. září 2019 proběhne v Praze seminář určený vedoucím pracovníkům agentur práce a soukromým podnikatelům provozujícím tyto agentury, zájemcům o podnikání v agenturním zaměstnávání, personalistům a vedoucím pracovníkům firem, odborovým funkcionářům, podnikovým právníkům a ekonomům.

Datum konání
04.09.2019
Typ akce
Seminář
Místo konání
Praha 9, Freyova 945/33
Další akce v kategoriích



Akce je dále určena osobám odpovědným za prevenci rizik, pracovníkům mzdových útvarů a mzdovým účetním, pracovníkům inspekce práce i dalším zájemcům, zabývajícím se problematikou zprostředkování zaměstnání jak z pohledu agentury práce, tak objednávající firmy-uživatele jejich služeb.

Program:

  • V praxi firem i agentur práce se vyskytují stále nejasnosti při posuzování i běžných situací spojených se zprostředkováním zaměstnání, které je u nás rozsáhle regulováno zákonem o zaměstnanosti a zákoníkem práce. Přestože je česká právní úprava na světě už 16 let, prošla mnohými novelizacemi. Za připomenutí stojí poslední (a velmi tvrdá) s účinností v průběhu července 2017, kdy přišlo o povolení k zprostředkování zaměstnání během pouhých 3 měsíců 544 agentur práce, tj. 40 % legálního agenturního trhu. A s ní se ocitli v problému nelegálního zprostředkování a nelegálního zaměstnávání i jejich klienti z řady firem a agenturních zaměstnanců.
  • Seminář provede problematikou od založení agentury práce, přes běžný provoz, styk s klienty z řad firem i uchazečů o práci až po plnění všech povinností.
  • Zejména ukáže správnou praxi při sjednávání obvyklých smluvních dokumentů a řešení trojstranného vztahu firma/uživatel – agentura práce – agenturní/zprostředkovaný zaměstnanec. A to i ve světle nejnovější soudní judikatury, přestupků na poli agenturního zaměstnávání a hrozících postihů.
  • Kromě toho se výklad zaměří i na základní rozlišení praktik zastřeného agenturního zaměstnávání a jak poznat legální hráče na trhu.

Přednášející:

  • JUDr. Bořivoj Šubrt, předseda AKV, člen Kolegia expertů AKV, který bude seminář i moderovat a zaměří se na úpravu agenturního zaměstnávání vyplývající ze Zákoníku práce
  • Ing. Radovan Burkovič, prezident Asociace pracovních agentur, místopředseda AKV, člen Kolegia expertů AKV, spolumajitel a jednatel agentury práce s 29 letou tradicí, který probere zejména praktickou stránku založení a fungování agentury práce dle zákona o zaměstnanosti
  • Ing. Jiří Macíček, náměstek generálního inspektora Státního úřadu inspekce práce a ředitel odboru inspekčních činností, který probere nejčastější pochybení v agenturním zaměstnávání ze strany firem i agentur práce a příklady z inspekční činnosti včetně hrozících postihů.

Informace:

  • Účastnický poplatek:
    • ostatní: 2 400 Kč
    • členové AKV: 1 300 Kč
  • Závazně se lze přihlásit nejpozději do 28. 8. 2019 na e-mailové adrese: seminare@akvpracpravo.cz

Kontaktní informace

Pořadatel/gestor
/ seminare@akvpracpravo.cz / +420 724 288 218

Doporučujeme