Flora Olomouc – jarní etapa 2019

Ve dnech od 25. do 28. dubna 2019 proběhne v Olomouci mezinárodní květinová a zahradnická výstava.

Datum konání
25.04.2019 - 28.04.2019
Typ akce
Veletrh, výstava
Místo konání
Olomouc, Smetanovy sady
Další akce v kategoriích



Čtyřicátý ročník mezinárodní květinové výstavy nese název Strom života. Hlavní květinová expozice v pavilonu A zavede návštěvníky do říše snů a fantazie, ve které se prolne krása květin se sklářským uměním. Třpyt a lesk dodá celé expozici křišťálové sklo z firmy Preciosa. To vše z návrhu přední české floristky Kláry Franz Vavříkové.

Chybět nebudou ani večerní prohlídky pavilonu A, které si zájemci mohou vychutnat v pátek 26. dubna.

Připravená je rovněž mezinárodní floristická soutěž V4, která je pořádána ve spolupráci se Svazem květinářů a floristů ČR. Soutěže se zúčastní 9 floristů a utkají se ve třech soutěžních kategoriích. Soutěž startuje již ve středu 24. dubna a poslední soutěžní kategorie – vázání kytice proběhne veřejně na pódiu v pavilonu A ve čtvrtek 25. dubna.

V pavilonech G a H se návštěvníci mohou těšit na výstavu bonsají, která proběhne ve spolupráci s Českou bonsajovou asociací. V rámci které budou pro návštěvníky připraveny komentované prohlídky, fotokoutek, ukázky tvarování bonsají, přednášky a poradenství.

Souběžně probíhají veletrh zahradní mechanizace Hortifarm a Jarní zahradnické trhy s pestrou nabídkou květin, rostlinného materiálu, zahradnických pomůcek a hobby potřeb.

Detailní informace naleznete na webových stránkách veletrhu

Kontaktní informace

Pořadatel/gestor
/ dolezelova.marie@flora-ol.cz / +420 585 726 200

Doporučujeme