Veletrh vědy

Ve dnech od 6. do 8. června 2019 proběhne v Praze veletrh, na kterém si můžete vyzkoušet experimenty v různých vědeckých oborech, zapojit se do workshopů, vědeckých dílen a nahlédnout vědcům doslova pod ruce.

Datum konání
06.06.2019 - 08.06.2019
Typ akce
Prezentace
Místo konání
Praha 9, Beranových 667
Další akce v kategoriích



Veletrh vědy je největší populárně naučná akce v ČR, kterou každoročně pořádá Akademie věd ČR. Zabývá se vědou ve všech jejích podobách a nabízí svým návštěvníkům to nejzajímavější ze světa přírodních, technických, humanitních i společenských oborů. Akce prezentuje široké veřejnosti v jeden čas na jednom místě to nejzajímavější, co může česká věda nabídnout.

Cíl:

Cílem Veletrhu vědy je nejen popularizovat vědu, ale také podpořit nábor nových studentů, uplatnění absolventů a rozvoj pedagogů. Ve svých panelových diskusích se zamýšlí nad tématy současné společnosti a špičkového výzkumu. Díky rozsáhlému programu se stává komplexní událostí pro podporu vědy v ČR.

Obsah:

Některé stánky budou připomínat improvizované laboratoře, jiné doplní interaktivní exponáty. Ocitněte se na chvíli v kůži a čase profesora Otty Wichterleho a vyrobte si silonky tak, jako se to před více jak padesáti lety podařilo jemu. Zjistěte, jak funguje chytrá domácnost, nejmodernější dalekohledy či jazyková poradna. Dozvíte se více o vězeňském slangu i jak se psaly ilegální dopisy z vězení. Užijte si atmosféru unikátního závodu modelů autíček na vodíkový pohon. A co se stát kriminalisty a ponořit se do tajemství balistiky? Na otázku, kde se potkává věda a filmová fantasy, odpoví téma Věda v Game of Thrones.

Výjimečně bohatý bude program přímo na stáncích vystavovatelů, kteří pro návštěvníky chystají workshopy, dílny, různorodé experimenty, kvízy a interaktivní exponáty.

V rámci přednášek a panelových diskuzí se letos organizátoři zaměří na témata, jako je ekologie, světelné znečištění, práva robotů nebo jedy v potravinách.

Pátý ročník přinese novinky a zajímavosti od celé řady vystavovatelů, mezi nimiž nebude chybět 44 pracovišť Akademie věd ČR, vysoké školy a další vědecké instituce i firmy. 

Informace:

  • Vstup na akci je zdarma.

Kontaktní informace

Pořadatel/gestor
/ vinicka@ssc.cas.cz / +420 221 403 852

Doporučujeme