Nanoden Praha 2019

Dne 20. září 2019 proběhne v Praze akce, která představí novinky z českých nanotechnologií.

Datum konání
25.06.2019
Typ akce
Prezentace
Místo konání
Praha,
Další akce v kategoriích



Zajímají vás nejnovější technologie? Přijďte na Nanoden v Praze, kde si můžete osahat ty nejzajímavější novinky z českých nanotechnologií. Dozvíte se, jak funguje svět, který vidíme pouze pod speciálním mikroskopem a uvidíte, co všechno se v něm dá dělat.

Budete vyrábět přímo na místě nanovlákno, poznáte chytré samočisticí nanonátěry, superkluzké a supertvrdé povrchy materiálů, nanomembrány na filtraci vína, respirátory s nanovláknem, funkční antibakteriální oblečení, antibakteriální úplety a ortézy, nanotextilie v módě, nanokosmetiku a biotechnologie, využití nanočástic v gumárenství a metalizaci textilu, protiroztočové nano lůžkoviny pro alergiky, náplasti s nanočásticemi stříbra, nano čističky vzduchu, 3D baterii a spoustu dalších výrobků, kde se používají nanotechnologie.

Dozvíte se podrobnosti o vývoji nanorobotů v Praze a o tom, jak se Česko stalo jedním ze světových lídrů v elektronové mikroskopii. Seznámíte se i s unikátní českou učebnicí nanotechnologií pro středoškoláky.

Program:

  • 10:00 Zahájení a úvodní prezentace
    • Úvodní slovo a představení nanotechnologických novinek v roce 2019 – Jiří Kůs, předseda Asociace nanotechnologického průmyslu ČR/
  • 10:30 – 16:30 Výstava nanotechnologických výrobků, talkshow s nanotechnology o tom, jak nanotechnologie fungují
  • 17:00 Ukončení akce

Informace:

  • Vstup na akci Nanoden je dle běžného ceníku NTM

Kontaktní informace

Pořadatel/gestor
/ pavel.malus@nanoasociace.cz

Doporučujeme