42. veletrh zemědělství a zemědělské techniky v Rio Grande do Sul

V posledním týdnu v srpnu, od 24.8. do 1.9., proběhne 42. ročník zemědělského veletrhu Expointer, který se každoročně koná v Esteio, na předměstí hlavního města federativního státu Rio Grande do Sul, Porto Alegre.

Drobní zemědělci a rodinné farmy jsou s počtem 316 vystavovatelů hlavní atrakcí tohoto veletrhu. Více než 400 stánků a prezentačních ploch, mezi nimiž najdeme vystavovatele prezentující inovace v zemědělské technice, dražby plemenných zvířat či přednášky na téma inovace. Dále diskuze o nezbytnosti očkování dobytka proti slintavce a kulhavce, o podmínkách smlouvy mezi Mercosul a EU nebo o chystané daňové reformě a jejím vlivu na drobné a menší zemědělce.
Počet přihlášených firem a vystavovatelů je o bez mála 10 % vyšší oproti roku 2018. V minulém roce veletrh navštívilo lehce přes 370 tisíc osob a byly uzavřeny kontrakty za 2,3 mld. BRL. Tento veletrh má zásadní význam pro jihobrazilský stát Rio Grande do Sul, protože zemědělská produkce tvoří přibližně 40% HDP tohoto federativního státu.

Zpracoval kolektiv pracovníků kanceláře CzechTrade São Paulo
Zdroje: g1.globo.com

Doporučujeme