7 důvodů, proč by Kanada měla být schopna být v době krize ekonomicky stabilní

Ekonomická situace ve světě není zcela příznivá. Čínská ekonomika zpomaluje a situace v USA, kde největším tahounem byl vždy zákazník, se potýká s poklesem maloobchodního prodeje. Kanada i přesto má několik bodů, o které by se mohla v době krize opřít.

Jednou z oblastí, jak ustát ekonomickou krizi, jsou nemovitosti. Stavební firmy vydělávají momentálně velké peníze a po krátké pauze se domy začaly znovu prodávat. Další důležitou součástí ekonomiky je pracovní síla, kterou v Kanadě z části pokrývají imigranti, s nimiž přichází větší poptávka po domech a růst ekonomiky. Z průzkumu vychází, že jeden z pěti domů v Kanadě je majetkem osoby, která do země přijela během posledních 10 let.

K prosperující ekonomice neodmyslitelně patří také růst mezd a nízká nezaměstnanost, kterou se Kanada může pyšnit. Co se týká bankovního sektoru, pro centrální banku je důležité, že se inflace nachází v rámci inflačního cíle. Nesmíme opomenout ani zákazníky, kteří jsou pohonem ekonomiky. Skupinkou, která přispívá k jejímu růstu, jsou především bohatí senioři. Klíčovou oblastí pro budoucnost celé společnosti je vzdělání. Kanadští žáci patří celosvětově mezi špičku. Posledním opěrným sloupem je relativně nízký schodek rozpočtu.

Zdroj: Canadian Broadcasting Corporation
Vypracoval tým CzechTrade Calgary

• Teritorium: Kanada

Doporučujeme