Akce má podpořit česko-korejské vztahy, Korejci mají zájem i o dostavbu Dukovan.

Posílit vztahy Jižní Koreje s Českem a spolupráci obou zemí v jaderné energetice hodlá Korejská elektrárenská a technologická společnost (KHNP), která zve tuzemské podnikatele na Korean Nuclear & High-tech Day 2022.

Akce se koná za podpory Hospodářské komory ČR v úterý 28. června od 17:30 v hotelu Hilton Prague.

Ilustrační foto

„KHNP dlouhodobě představuje korejskou kulturu a energetiku v České republice. Tým Korea se rozhodl zorganizovat akci pro posílení vztahů s Českou republikou. Přijďte si užít korejské špičkové technologie a atmosféru korejské kultury,“ zve na akci Hospodářská komora ČR.

Cílem akce je podpořit česko-korejské vztahy a navázat nové příležitosti ke spolupráci.

Jižní Korea bude nadále usilovat o český projekt jaderné elektrárny

Korejci: Prioritou jsou projekty v Česku

KHNP se dlouhodobě profiluje jako vážný zájemce o stavbu nových jaderných bloků v České republice. Podle generálního ředitele společnosti Chung Jae-hoona, vyjednává o možné spolupráci hned s několika evropskými státy, prioritu ovšem mají projekty v Česku.

Účastníci akce budou moci poznat korejské špičkové technologie, ale také si užít atmosféru korejské kultury a ochutnávku korejských specialit. Součástí programu je i tradiční korejské představení.

Na akci vystoupí kromě generálního ředitele KHNP také jihokorejský ministr průmyslu a energetiky, řeč bude mimo jiné také o konkrétním projektu – a to dostavbě 5. bloku jaderné elektrárny Dukovany, který má být dokončen do roku 2035 a o který má korejská strana zájem.

Účast na pražském Korean Nuclear & High-tech Day 2022 je zdarma a zástupci firem si s sebou mohou vzít doprovod. Účastníci se ovšem musejí přihlásit, a to nejpozději do 24. června.

red

• Teritorium: Česká republika
• Oblasti podnikání: Energetika

Doporučujeme