Alternativy masa se prosazují ve Spojených arabských emirátech

Ve Spojených arabských emirátech roste poptávka po plant-based potravinách. Nabídka řetězců je velmi rozmanitá, i když před pár lety speciální a zdravou stravu nepropagoval napřímo téměř nikdo.

Na trhu se objevují také alternativy masa a masných výrobků. Stejně tak se objevily první firmy propagující tyto výrobky na hlavním regionálním veletrhu Gulfood 2021.

Není tedy divu, že do regionu přicházejí další takto zaměřené podniky. Tím nejnovějším a zároveň velmi zajímavým přírůstkem bude produkt náhražky kuřecího masa Tindle. Jde o produkt singapurské firmy Next Gen Foods. Plant-based firma dostala nejvyšší investiční injekci ze všech konkurentů, celých 30 milionů dolarů.

I když jde o poměrně novou firmu, založenou v roce 2011, jejich „kuřecí“ produkt Tindle Thy trhá prodejní rekordy ve více než 70 restauracích napříč Asií. Díky velmi vysoké spotřebě kuřecího v regionu Blízkého východů sází Next Gen Foods právě na kuřecí alternativu.

Podle jednoho ze zakladatelů, Adre Menezese, je tento region nejzajímavějším rozšířením po úspěšných letech v Asii. Dodává, že již s ohlášením vstupu tohoto produktu do Emirátů dostávají zprávy od restaurací, šéfkuchařů a místních investorů, kteří mají o spolupráci či odběr velký zájem. Tento produkt bude v regionu distribuovat firma Classic Fine Foods. Jako další zemi si firma zvolila USA.

I pro české firmy, které produkují potraviny spadající do těchto speciálních kategorií, se na zatím nenasyceném trhu otevírají velké příležitosti. Další informace získáte na e-mailu lukas_zamrzla@mzv.cz, případně na tel. čísle +420 602 768 207.

Autor: Lukáš Zamrzla. Více informací o nástrojích Ministerstva zemědělství na podporu exportu naleznete na webu eagri.cz v Proexportním okénku.

• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Potravinářský průmysl

Doporučujeme