Zdroj: CzechTrade

Americká administrativa spustí certifikační program pro kyberbezpečnost. Pomůže uživatelům s výběrem bezpečných chytrých zařízení

Program US Cyber Trust Mark má za cíl zvýšit standard kybernetické bezpečnosti napříč elektronickými zařízeními, včetně chytrých ledniček, mikrovlnek, televizí, inteligentních systémů klimatizace, fitness trackerů a dalších produktů v USA.

Ke zvýšení kybernetické bezpečnosti produktů se dobrovolně zavázali přední výrobci a prodejci spotřební elektroniky, mezi kterými nechybí Amazon, Best Buy, Google, LG Electronics U.S.A., Logitech a Samsung Electronics.

Ilustrační fotografie

V rámci programu se produkty, které splní stanovená kritéria označí logem U.S. Cyber Trust Mark. Tato značka bude obsahovat i QR kód, který bude propojen s národním registrem certifikovaných zařízení a poskytne spotřebitelům aktuální bezpečnostní informace, jako jsou zásady aktualizace softwaru, standardy šifrování dat a náprava zranitelnosti.

V současné době se pracuje na finalizaci bezpečnostních standardů a očekává se, že ke spuštění programu dojde v roce 2024.

Zpracoval tým zahraniční kanceláře CzechTrade a CzechInvest USA se sídlem v San Franciscu.
Zdroj: TechCrunch

Doporučujeme