Andorra se uchází o post evropského videoherního centra

Videoherní a online průmysl se v Andoře etabluje natolik, že se země rozhodla stát se evropským lídrem v oblasti digitálních sportů (eSports).

Stát přislíbil poskytnutí finanční pomoci firmám a podnikatelům v tomto odvětví a rovněž chce podporovat pořádání akcí a soutěží v online aktivitách.

Součástí vize je také příliv dalších hráčů, youtuberů a influencerů vzhledem k tomu, že jejich činnost lze vykonávat v rámci home office z kteréhokoli místa na světě.

Podle ministra hospodářství a obchodu Jordiho Gallarda je cílem vytvořit ekosystém zahrnující národní a mezinárodní projekty, struktury a metody týkající se všech článků výrobního řetězce videoher.

Impulsem pro přesun do Andorry za účelem takové formy podnikání je zejména nízké daňové zatížení ve výši 10 %. V posledním roce se z tohoto důvodu do Andorry již relokovala elita španělských youtuberů.

Andorská vláda doufá, že tato iniciativa bude jedním z úspěšných nástrojů ozdravení hospodářství po ekonomickém propadu souvisejícím s pandemií covid-19.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Madridu (Španělsko).

• Teritorium: Andorra | Evropa | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme