Arabské země vytváří první regionální drůbežářskou unii

Jedenáct arabských zemí se během německého virtuálního workshopu EuroTier Animal Farm dohodlo na vytvoření první regionální drůbežářské unie – Union of Arab Poultry Producers (UAPP).

Mezi zakládající členy patří Saúdská Arábie, Bahrajn, Alžírsko, Maroko, Egypt, Jordánsko, Omán, Kuvajt, Súdán, Tunisko a Spojené arabské emiráty.

Unie bude fungovat jako nezisková místní organizace s centrálou v Abú Dhabí. Jejím cílem je podpora drůbežářských podniků ve všech v arabských zemích. Všechny farmy, společenství, asociace a také výzkumná centra v okolí se mohou do této nové organizace přihlásit.

Unie se bude specializovat na pořádání seminářů, mezinárodních konferencí, podporu a školení členů a také navštěvovat ve jménu společenství mezinárodní výstavy a farmy v zahraničí. 

Oficiální začátek je plánován na březen 2022 během mezinárodního veletrhu EuroTier Middle East v Abú Dhabí. Na akci se předpokládá účast až 1000 drůbežářských podniků ze všech arabských zemí. Při té příležitosti chce Unie využít vysoké mezinárodní zastoupení a pořádat první oficiální shromáždění včetně zvolení svého prezidenta a vedení.

Autor: Lukáš Zamrzla. Více informací o nástrojích Ministerstva zemědělství na podporu exportu naleznete na webu eagri.cz v Proexportním okénku.

• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Zemědělství a lesnictví

Doporučujeme