Argentinským mlékárnám se české stroje líbí

V Argentině se budou zpřísňovat normy na výkup mléka, cena bude více odrážet kvalitu a obsah vyráběného mléka. Aktivnější mlékárny už přemýšlejí o modernizaci a přijely se podívat na české technologie.



Na začátku června několik zástupců argentinských firem strávilo týden cestováním po českých výrobcích technologií pro mlékárenský průmysl. Program v rámci projektů ekonomické diplomacie financovalo Ministerstvo zemědělství. 

S vedením firmy Mega strávili celý den diskuzí o výhodách demineralizace syrovátky a UF permeátu, čímž se zvýší užitnost surovin pro výrobu cukrovinek nebo pro další užití v mlékárenství. Balící stroje Astro Vlašim by se v argentinských podmínkách, tedy silném vlhku a vysokých teplotách, uplatnily velice dobře. Už dnes se vyvážejí do zemí střední Asie, kde je klima podobně náročné. Návštěva v NATE Chotěboř posloužila k představení velkých plnících linek, které by mohly být využity při postupující koncentraci mlékárenských průmyslu v Argentině a sdružování regionálních firem do větších celků.

V Mlékárně Olešnice jsme argentinských expertům v praxi představili fungující linku z Astry Vlašim a také systém kontroly kvality a normativní požadavky na kvalitu mléka v České republice a zemích EU. A poslední den na farmě DZV Nova jsme hostům demonstrovali použití v ČR vyrobené dojící techniky a využití odpadního tepla k výrobě vlastní elektřiny.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Buenos Aires (Argentina). Autor: Tomáš Hart, obchodní rada.

• Teritorium: Amerika | Argentina | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme