Ascendero míří na vrchol

On-line booking horských aktivit Ascendero cílí na horaly z celého světa, kteří vyhledávají výstupy na vrcholy nebo specializované dovednostní kurzy. Funguje zároveň jako basecamp pro sdílení zážitků i propojování horalů navzájem.

Díky programu Středočeského inovačního centra (SIC) SIC Platinn se firmě podařilo projít prvním kolem jednání s významným investorem a posunout se tak blíže k byznysovému vrcholu.

Ilustrační fotografie

Ascendero je po roce provozu v aktivní fázi fundraisingu. Aktuálně probíhají jednání s venture kapitálovými fondy o investici potřebné pro rozšíření MVP (minimum viable product) o pokročilé funkce, mobilní aplikaci a zahájení zahraniční expanze.

Trh hard adventure aktivit, na který platforma míří, dosahuje velikosti téměř 600 miliard eur. Cílem společnosti je získat alespoň 15% podíl v nejužší nice tvořené horskými vůdci a průvodci sdruženými pod organizacemi IFMGA (Association of Canadian Mountain Guides) a UIMLA (Union of International Mountain Leader Associations).

„Díky pomoci SIC a mnoha přínosným hodinám se zkušeným mentorem se nám podařilo vytvořit profesionální prezentaci projektu Ascendero pro investory a sestavit finanční plán na následujících šest let, který kromě propracovaného modelu výnosů a nákladů položil základy naší zahraniční expanzi,“ říká zakladatel Ascendero Petr Písek.

Ilustrační fotografie

„Bylo těžké naučit se přemýšlet v desítkách miliónů euro a přitom zůstat nohama na zemi, ale věříme, že se nám to podařilo. SIC Platinn bychom doporučili podnikatelům, kteří si dali za cíl zatím nezmapované vrcholy a ocení know-how ostřílených byznysmenů a manažerů, ke kterým se jim tímto programem otevřou dveře,“ dodává Petr Písek.

Podpora rozvoje inovací v podnikání

Program SIC Platinn pomáhá firmám například se zajištěním financování, vyhledání strategických partnerů nebo interními procesy.

„Spolupráce funguje na bázi koučinku a mentoringu s jedním z mnoha expertů sítě Platinn. V tomto případě se jednalo o zkušeného manažera Aleše Holana, který má více než 25leté zkušenosti v oblasti managementu, prodeje a marketingu ve společnosti Shell, kde působil jako člen představenstva,“ vysvětluje Jan Hornych, Business Innovation Manager ze SIC.

Chcete-li zažít hory pod vedením zkušeného profesionála, překonat bezpečně své limity, podívat se na nejvyšší hory světa nebo se na kurzech po boku těch nejlepších stát soběstačným horalem, navštivte web Ascendero.

Více o SIC Platinn na webu SIC.

Redakčně upravená tisková zpráva Středočeského inovačního centra

• Oblasti podnikání: Cestovní ruch, volný čas

Doporučujeme