Austrálie: Microsoft propojuje umělou inteligenci s australskými domorodci

Microsoft se spojil s domorodci v národním parku Kakadu a pomocí umělé inteligence a dronů zachránil část národního parku.

Globální společnost Microsoft začala spolupracovat s domorodými obyvateli australského národního parku Kakadu s cílem zachránit a zachovat faunu a flóru tamní přírody. Záběry dronů a umělé inteligence Microsoftu byly použity ke sledování původních druhů rostlin a původních divokých zvířat. Projekt byl již zahájen a doposud byly vytvořeny autentické přírodní podmínky pro více než 2000 živočichů.
Přírodní park Kakadu je společně spravovaný institucí Parks Australia a tradičními domorodými obyvateli, přičemž jsou jeho mokřady domovem chráněných australských zvířat, především hus. Do projektu se aktivně zapojilo i několik univerzit jako University of Western Australia a University of Charles Darwin.
Projekt je též součástí širších cílů společnosti Microsoft týkající se hodnoty umělé inteligence, zejména její demokratizace a Microsoft dbá na etický přístup, kterým zajišťuje, že domorodé znalosti jsou zpracovávány vhodným způsobem.

Zdroj: Business Insider
Zpracoval tým pracovníků zahraniční kanceláře agentury CzechTrade Sydney.

• Teritorium: Austrálie
• Oblasti podnikání: Software a ICT služby

Doporučujeme