Australský New South Wales chce odstranit výstražné značky rychlostních kamer

Vysoký počet úmrtí na silnicích vede vládu australského státu New South Wales k rozhodnutí o odstranění kamer na dálnicích.

Australský stát New South Wales zvažuje odstranění všech varovných signálů rychlostních radarů po celém státě, přičemž tvrdí, že toto rozhodnutí by mohlo zachránit desítky životů ročně. Ministr dopravy a silnic státu New South Wales Andrew Constance uvedl, že řidiči by mohli být navíc zasaženi ještě většími pokutami, což též souvisí s plánem vlády na záchranu lidských životů.

Odborná rada prohlásila, že by odstraněním výstražných značek rychlostních kamer mohlo být zachráněno až 54 životů ročně. Za prvních 10 měsíců roku 2019 bylo na silnicích v rámci státu New South Wales zabito 310 lidí, což je o 16 více než ve stejném období minulého roku. Vláda odhaduje, že nehody související s rychlostí stojí komunitu každoročně kolem 1,7 miliardy dolarů prostřednictvím pohotovostních služeb, nemocniční služby i zdravotní péče. New South Wales má v současné době 110 pevných a přibližně 45 mobilních rychlostních kamer.

Zdroj: news.com.au
Zpracoval tým pracovníků zahraniční kanceláře agentury CzechTrade Sydney.

• Teritorium: Austrálie

Doporučujeme