Bazény a bazénové technologie v Kanadě – i na severu jsou jako doma

Na konci roku 2018 se skupina českých společností představila na největším kanadském veletrhu v oblasti bazénů a bazénových technologií, Canadian Pool & Spa Exhibition and Conference, který se konal v kanadském městě Niagara Falls. Účast českých společností byla připravena agenturou CzechTrade Calgary a Generálním konzulátem ČR v Torontu jako projekt ekonomické diplomacie.



I když by se na první pohled mohlo zdát, že Kanada, vnímaná jako severská země s chladnějším podnebím, není plavání zaslíbená, opak je pravdou. Plavání je jedním z nejpopulárnějších sportů vůbec (třetí nejpopulárnější po hokeji a fotbale), v čemž se odráží jak sportovní duše Kanaďanů, tak jejich láska k pobytu venku a v neposlední řadě sice krátká, ale na vysoké teploty bohatá kanadská léta. Bazény tak najdete nejen v centrech pro veřejnost a školách, ale poměrně běžně i na zadních dvorcích domů na předměstí – k tomu stačí jen nahlédnout na satelitní snímky z Toronta či Montrealu.

Na nejvýznamnějším kanadském veletrhu v oboru  se tak, za podpory Ministerstva průmyslu a obchodu a ve spolupráci s agenturou CzechTrade, rozhodla prostřednictvím národního stánku a projektu ekonomické diplomacie účastnit skupina českých společností, pro které jsou právě bazény a bazénové technologie společným jmenovatelem. Jedna z nich již úspěšně v Kanadě působí, přičemž ze své kanadské centrály v Britské Kolumbii obsluhuje celou Kanadu s vysoce kvalitními nerezovými bazény, jež v podstatě nemají v Kanadě konkurenci.

I když jsou bazény na první pohled okrajovým sektorem, ve skutečnosti jde o trh s velikostí v miliardách dolarů, který nabízí zajímavé příležitosti. Účast na veletrhu je tak, vedle přímého oslovování potenciálních zákazníků, jedním z nejefektivnějších způsobů, jak najít své budoucí zákazníky a partnery.

V případě zájmu o bližší informace je možné se obrátit na Generální konzulát ČR v Torontu – e-mail: commerce_toront@mzv.cz.

Český stánek na veletrhu

Informace poskytnuta Generálním konzulátem České republiky v Torontu (Kanada). Autor: David Müller, ekonomický diplomat.

• Teritorium: Amerika | Kanada | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme