Bengalúrská firma PUSHPAK se účastní kosmického výzkumu

Indická firma PUSHPAK, která provozuje Český podnikatelský inkubátor v Bengalúru, je úspěšným dodavatelem do projektu sondy Chandrayaan 2, která v září přistane na povrchu Měsíce.

Indie jako čtvrtá země usiluje o přistání na Měsíci formou vlastní sondy Chandrayaan 2, která opustila zemi v červenci a v září má dosednout na povrch Měsíce. Na projektu se podílí nejenom velké indické firmy, ale byla dána příležitost i těm z kategorie malých a středních. Jestliže Indie chce vysláním sondy ukázat svoji průmyslovou sílu, pak zapojením malých a středních firem do projektu tuto kategorii aktivuje a povzbuzuje k dalšímu vývoji nových produktů a tím i zároveň k modernímu vývoji těchto firem a jejich technologií.

Pro české firmy je nejen zajímavostí, ale především příležitostí, že v uvedeném projektu úspěšně působí i indická firma PUSHPAK, ve které je zřízen a již 2 roky působí Český podnikatelský inkubátor.

Firma PUSHPAK se může pochlubit uznáním indické kosmické agentury ISRO jako dodavatel, který za 20 let spolupráce v kosmických projektech neměl žádnou chybnou dodávku. Firma se specializuje na povrchové úpravy kovů.

V areálu funguje i zahraniční kancelář agentury CzechTrade, která při založení i fungování inkubátoru hraje významnou poradenskou roli. Samotné Bengalúru je moderní město významné svým strojírenským, leteckým a IT průmyslem. Operují zde nejenom velké zahraniční firmy, ale obrovské množství malých a středních firem včetně startupových firem, z nichž mnohé usilují o spolupráci se zahraničními firmami. Tyto firmy jsou dodavateli velkých firem a mají tak přístup na silně se rozvíjející indický trh. Tak jako zcela určitě úspěšně zakotví indická sonda na povrchu Měsíce, mohou i české firmy zakotvit na indickém trhu v Českém podnikatelském inkubátoru, který nabízí kancelářské i výrobní prostory, především pro lehkou výrobu.

Zdroj: KNN India
Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade Bengalúru.

 

• Teritorium: Asie | Indie | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme